• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook napravio veliki sigurnosni propust

Kompanija Sophos uočila je sigurnosni propust koji se manifestovao prikazivanjem personalnih podataka registrovanih članova na facebook sajtu.

 Facebook napravio veliki sigurnosni propust Izvor: MONDO

Početkom nedelje popularni soc-net sajt Facebook pustio je u funkcju beta test verziju novog dizajna sajta. Međutim, sa novim dizajnom stigli su i novi problemi u vidu sigurnosnih propusta.

Kompanija Sophos, koja se bavi istraživanjem sigurnosti internet sajtova, uočila je sigurnosni propust koji se manifestovao prikazivanjem personalnih podataka registrovanih članova, iako su sve opcije za skrivanje tih podataka bile podešene.

Konkretno, radilo se o prikazu godina rođenja članova, koje je novi dizajn prikazivao. Grejem Klali, viši tehnološki konsultant u kompaniji Sophos, istakao je na opasnost ovakvih propusta u vidu krađe identiteta.

Facebook je brzo ispravio propust, ali ostaje pitanje koliko korisnici ovog sajta mogu da se osećaju sigurno pri korišćenju njegovih usluga. Stručnjaci iz kompanije Sophos reporučuju da se, bar u ovom slučaju, iz preventivnih razloga stavljaju lažni podaci o datumu rođenja. A poruka facebook-u i ostalim sajtovima slične sadržine je da budu oprezniji jer im preti osipanje korisnika.

Sophos je napravio i video u kome se prikazuje kako funkcioniše propust sa prikazom datuma rođenja registrovanih članova.

Inače ovo nije prvi propust koji je otkriven na Gacebook-u, a sam Sophos je prošle godine radio istraživanje o učestalosti prevara na ovom sajtu i došlo se do rezultata da preko 40 procenata korisnika nesvesno daje informacije od značaja potpunim strancima.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS