• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radi za Samsung, a obožava Apple

Jedan od izvršnih direktora Samsung kompanije “provaljen” je da je velki Apple fan.

 Radi za Samsung, a obožava Apple Izvor: MONDO

Joung Son radi na poziciji strateškog razvoja kompanije i jedan je od menadžera zaduženih za razvoj i planiranje novih proizvoda i biznis korisnike.

Son je, nakon što su neki od internet portala prenijeli vijest da je jedan od najvećih Apple fanova, u stvari Samsungov zaposleni, “priznao” da voli konkurentski brend i da ima “kuću punu raznih Apple uređaja”. Prema riječima Sona, Apple je brend koji ima najbolje integrisan portfolio svojih uređaja, pri tome misleći na integraciju Mac, iOS i drugih Apple uređaja, poput TV-a i ostalih gedžeta.

Son nije propustio priliku da pohvali i unapređeni iCloud sistem, za koji tvrdi da ima najbolju podršku za mobilne i druge pametne gedžete, koji ga koriste na tržištu.

Ova vijest toliko je bila zanimljiva inostranim IT medijima, da su mnogi portali uradili intervju sa Joung Sonom, iz kojih vam prenosimo neke od nazanimljivijih dijelova.

Ja sam najbolji primer naprednog IT korisnika. Koristim Mac i uvijek sam ga koristio. Koristim iPhone i mislim da je to najbolja veza trenutno na tržištu. Svakako koristim i Galaxy liniju i samim tim – ja sam primjer koji korisnici treba da slijede.

"Kod kuće koristim Apple uređaje, dok na poslu sve završavam na Samsung i Galaxy uređajima. Apple, naravno ne nosim na posao. Zbog problema sa sinhronizacijom podataka sa jednog na drugi telefon ili računar trebalo mi je neko vrijeme da nađem pravo rješenje, ali sam uspio. Sada svakodnevno prebacujem podatke sa jednog telefona na drugi ili sa računara na računar i nemam problema. Ako sam ja uspio – uspjećete i vi", kaže Son.

Son je na kraju jednog od intervjua zaključio da je Samsun pomalo paranoičan što se odnosa sa Apple kompanijom tiče, ali da je to nekako normalan odnos dva najveća konkurenta, koja svakih par nedjelja odnose pobjedu jedan nad drugim. Apple je njihov veliki konkurent, ali i kupac i Samsung ne bi trebao da uradi ništa nepromišljeno, zaključuje Son.

Šta je Samsung rekao na sve ovo? Za sada još uvijek ništa, ali čuće se, svakako, ako nešto kaže. Da li će Apple tada pozvati Jounga u svoje redove – ostaje da se vidi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS