• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Računari budućnosti sa rotirajućim displejima

Kompanija Lenovo predstavila je novu liniju konvertibilnih uređaja dizajniranih za operativni sistem Windows 8 i Windows RT.

 Računari budućnosti sa rotirajućim displejima Izvor: MONDO

IdeaPed Joga 11 je najtanji multi-mode računar na svijetu veličine 15,6 mm, a karakterišu ga ekran od 11,6 inča i baterija koja traje 13 sati. Opremljen je NVIDIA Tegra 3 - jedinim procesorom sa četiri jezgra za Windows RT - što korisnicima omogućava gledanje HD filmova, igranje zabavnih igara, povezivanje i produktivnost s Majkrosoft Ofis aplikacijama.

IdeaPed Joga 13 posjeduje zglob koji omogućava uređaju jedinstven okret za 360 stepeni, i preklapanje iz laptopa u tablet jednim jednostavnim pokretom. Pokrenut snažnom trećom generacijom procesora Intel Core i operativnim sistemom Windows osam, Joga 13 omogućava obavljanje zadataka na nivou laptop računara, bez usporavanja, zahvaljujući tankom okviru od 16,9 mm kao i bateriji koja traje osam sati.

Okretom zgloba, laptop Joga 13 se pretvara u tablet opremljen bogatim audio-vizualnim sadržajima kao što je Dolby Home Theatre, a video se gleda na njegovom 13,3 IPS ekranu visoke rezolucije, koji omogućuje svijetlu pozadinu i živopisne boje.

Dodatna prednost laptopa Joga 13 i 11 jesu mogućnost korišćenja na potpuno nove načine - mogu se pretvoriti u Stand1 tako da se tastatura okrene iza ekrana kako bi se gledali filmovi i slike, ili se staviti u uspravan položaj kao Tent2 kako bi se igrale igre ili koristio video čet.

TinkPed Tvist veličine 12,5 inča, posjeduje procesore od Intel Core i7 uz Windows osam Pro generacije, kao i velike mogućnosti čuvanja podataka na SSD diskovima do 500 GB ili 128 GB. Korisnici mogu raditi satima sa baterijom koja traje gotovo cijeli dan i vratiti se iz stendbaj stanja brzo kao kod tableta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS