• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook najpopularniji na Vikipediji

Internet enciklopedija "Vikipedija" objavila je podatke o najtraženijim pojmovima na svojim stranicama.

 Facebook najpopularniji na Vikipediji  Izvor: MONDO

Tekst o društvenoj mreži Facebook najpopularniji je među čitaocima sadržaja na engleskom jeziku. Izvještaj ukazuje na zanimljive razlike u interesovanjima čitalaca tekstova na različitim jezicima.

Tako je među tekstovima na japanskom najpopularniji članak o jednoj glumici iz filmova za odrasle, dok je kineska planina Hua Šan najtraženiji pojam među čitaocima članaka na holandskom jeziku. Na ovoj planini nalazi se, navodno, "najopasnija staza za šetanje".

Podatke je objavio švedski softverski inženjer Johan Gunarson u okviru projekta o trendovima na "Vikipediji". Najčitaniji članak na švedskom ogranku "Vikipedije" upravo je tekst o njegovoj zemlji.

Čitaoci koji koriste persijski jezik najviše su čitali članke o Iranu, njegovom glavnom gradu Teheranu i proslavi Nove godine u Islamskoj Republici. Popularni su bili i pojmovi o obrezivanju žena i homoseksualnosti.

Sport je bio najzanimljiviji čitaocima indonezijske edicije "Vikipedije", a fudbal, odbojka i košarka su ušli među sedam najpopularnijih pojmova, prenio je Bi-Bi-Si.

Italija je bila najviše opsjednuta američkom televizijom. Najčitaniji su bili tekstovi o serijama "Grejeva anatomija", "Gosip gerl" i "Vampirski dnevnici".

Na ruskom ogranku "Vikipedije" najpopularniji je članak o ovoj državi, a slijedi tekst o veb sajtu "Ju tjub". Značajno mjesto na listi zauzimaju pojmovi "porno sajt" i "nezaposlenost".

Među neobičnim rezultatima je popularnost znaka @, koji zauzima drugu poziciju na španskoj "Vikipediji" i treće mjesto pojma "Evropski regionalni razvojni fond" na poljskoj listi.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS