• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube izbrisao dvije milijarde "lažnjaka"

Video portal YouTube objavio da je izbrisano preko dvije milijarde lažnih video pregleda najvećih muzičkih kompanija.

 YouTube izbrisao dvije milijarde "lažnjaka"  Izvor: MONDO

Muzičke kuće Universal i Sony najveći su gubitnici u ovoj “sječi” pregleda, jer su u par klikova ostali bez više od milijardu, odnosno 850 miliona pregleda. Univerzalove zvijezde Rijana, Džastin Biber i Niki Minaž osjetiće ovo skraćivanje pregleda već prilikom izdavanja sljedeće Bilbord muzičke liste, jer se broj pregleda na YouTube sajtu i te kako računa u konačnom plasmanu pjesama i muzičara na toj napopularnijoj listi.

Pobjednica takmičenja X Factor Leona Luis, takođe je izgubila oko 25 miliona pregleda, a na “udaru” su bili i Rita Ora, Ališa Kiz, Lavirint i mnogi drugi.

Povodom brisanja preko dvije milijarde pregleda YouTube je naveo da ovo nije bag ili sigurnosni propust, nego poboljašnje Politike pregleda, koja zabranjuje korišćenje bilo kakvih mehanizama za vještačko podizanje gledanosti video priloga na toj mreži. Za sve izbrisane preglede ustanovljeno je da su produkt korišćenja nedozvoljenih mehanizama, sličnih onima na Facebooku, koji se koriste za kupovinu lajkova.

Muzičke kuće reagovale su izdavanjem saopštenja u kojem su se ogradile od nastalog problema i loptu prebacile u polje YouTube sajta, koji dozvoljava lažno “pumpanje” pregleda. Takođe, većina muzičkih kuća ne stoji direktno iza plasiranja spotova na YouTube, što je preuzela kompanija VEVO, koju su 2009. zajdenički osnovale muičke kuće Universal, Sony Music, Abu Dhabi Media Company i El Entertainment.

YouTube premotao 2012. godinu

Sajt YouTube nedavno je izbacio listu najgledanijih i najzanimljivijih video snimaka i spotova na toj mreži tokom 2012. godine, u okviru projekta Premotavanje 2012.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS