• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glasovne poruke za Facebook Messenger

Jedna od aplikacija u koju se društvena mreža najviše uzda – Messenger – sada može da šalje glasovne poruke, a sljedeći su VoIP pozivi.

 Glasovne poruke za Facebook Messenger  Izvor: MONDO

Već sada svi korisnici iOS i Android verzije Facebook Messengera mogu da razmijenjuju glasovne poruke tako što će ih snimiti i poslati nekom od kontakata. Otvorite konverzaciju sa nekim od kontakata, dodirnite znak plus u donjem lijevom uglu Messengera i izaberite opciju snimi glas. Nakon toga izdiktirajte šta imate i pošaljite.

Usluga je, naravno besplatna, ali se protok podataka putem mobilne mreže naplaćuje, sem ako nemate paket sa uračunatom mjesečnom internet kvotom.
Kanađani trenutno jedini na svetu imaju priliku da testiraju novu FM uslugu – VoIP pozive. Besplatni i integrisani u Facebook Messenger ponuđeni su na test prvo iOS korisnicima, ali će se uskoro naći i u rukama Android korisnika. Ukoliko testovi prođu kako se Facebook nada da hoće, VoIP pozivi postaće najvjerovatnije sastavni dio Messengera i u planu najveće društvene mreže je da ti pozivi budu potpuno besplatni.

Uskoro i VoIP pozivi preko Facebook Mesengera

Ovo je veliki plus za Facebook korisnike, ali minus za operatore i konkurente, pa ćemo vidjeti koliko će uspješno VoIP funkcija biti implementirana i da li će moći da je koriste svi korisnici. Za sada VoIP na Messengeru radi i preko 3G ili jačih mobilnih mreža i preko Wi-Fija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS