• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominacija: iOS i Android neprikosnoveni!

Tržište pametnih telefona u Americi je nepromijenjeno – iOS i Android su na dobitku, dok svi ostali gube, pokazuju podaci analitičke kuće ComScore.

 Dominacija: iOS i Android neprikosnoveni! Izvor: MONDO

U tromjesečnom periodu, od septembra do kraja novembra, Google je imao 53,7 odsto tržišnog učešća, što je povećanje za 1,1 odsto u odnosu na kraj avgusta, prenosi portal Mashable. Tržišni udio kompanije Apple porastao je sa 34,3 na 35 odsto, dok su RIM (Research in motion), Microsoft i sve manje aktuelan Symbian izgubili trku sa 7,3, tri, odnosno 0,5 odsto tržišnog udjela.

Kada je o proizvođačima riječ, Samsung je povećao učešće sa 25,7 na 26,9 odsto krajem novembra, ali je i Apple sa svojim iPhone modelim bilježio stalan rast i to sa 17,1 na 18,5 odsto.

Drugo mjesto izgleda prilično daleko za kompaniju LG koja je pala sa 18,2 na 17,5 odsto. Motorola je, takođe smanjila udio sa 11,2 na 10,4, a pad za HTC iznosio 0,4 odsto - sa 6,3 na 5,9.

Kompanija Apple dobre rezultate može delimično pripisati sjajnoj prodaji modela iPhone 5, koji je postao dostupan krajem septembra. U narednom kvartalu, praznične prodaje će pomoći svim proizvođačima, a vi, ako još uvijek birate telefon za sebe, iskoristite popuste i kupite telefon po nižim cijenama.

(MONDO - agencije)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

teo

u americi.....normalno kad je ios njihov a i oni analizu radili....kad budu u evropi najjaci onda nek se jave

RECENZIJE

TIPS & TRICKS