• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft ukida Messenger 15. marta

Od tog datuma svi korisnici Messenger programa biće prebačeni na Skype, koji je kompanija kupila u maju 2011. godine.

 Microsoft ukida Messenger 15. marta Izvor: MONDO

Ne baš veseo utorak, taj 8. januar, bio je za više od 100 miliona korisnika Messenger usluga. Tog dana stigao im je mejl od Microsofta, kojim su dobili i zvanično obavještenje da njihov omiljeni servis za četovanje i video pozivanje preko interneta prestaje da postoji.

Srećna okolnostu u svemu jeste makar to što će korisnici zadržati svoje postojeće korisničko ime, šifru i kontakte, koje će automatski biti prebačeni u Skype. Ipak, da bi se bez problema prijavili na Skype koristeći Messenger podatke, korisnici moraju najprije nadograditi postojeću Skype aplikaciju najnovijom verzijom.

Microsoft je, kako sam u pomenutom mejlu kaže, siguranda će korisnici biti oduševljenji simbiozom Messengera i Skype programa, koji će nastaviti da se zove i “ponaša” kao Skype i da će moći da uživaju ne samo u četovanju i video pozivanju kao na Messengeru, nego i u novim uslugama koje im Skype donosi.

Integracijom Messengera u Skype Microsoft možda nije napravio najpopularniji korak, koji istina mnogi nisu ni željeli, ali će na taj način korisnicima omogućiti da u Skype dopisivanju, pozivanju i razmjeni fajlova uživaju jednako udobno, kako za računarom, tako i u pokretu, na tabletu ili mobilnom elefonu.

Do 15. marta korisnicima će u okviru Messenger prozora biti prikazan link za preuzimanje Skype aplikacije i kratak vodič za prebacivanje kontakata, a pomenutog datuma funkcije Messengera biće blokirane i taj servis više neće moći da se koristi.

Izuzetak je Kina, gdje će Messenger biti živ još neko vrijeme.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS