• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook najpopularniji u 127 zemalja!

Dvogodišnje istraživanje društvenih mreža, koje je obuhvatilo 137 zemalja na svijetu pokazalo je da je dominacija Facebooka sve veća.

 Facebook najpopularniji u 127 zemalja! Izvor: MONDO

Facebook najviše korisnika ima u Aziji, gdje ga na mjesečnom nivou koristi preko 278 miliona korisnika. Preko 251 milion Evropljanja koristi Fejs, u Sjevernoj Americi ih je oko 243, a u Južnoj Americi 142 miliona korisnika. Australija i zemlje u okruženju imaju skromnu Facebook populaciju od svega 16 miliona korisnika.

Istraživanje koje je sprovela kompanija Vincenzo Cosenza, a objavio Los Anđeles Tajms, navodi da su među državama, u kojima Fejs nije na broju jedan, Jermenija, Letonija, Kirgistan i Vijetnam u kojima je internet na ne baš zavidnom nivou razvijenosti.

Zanimljivo je da Facebook u svijetu ima vrlo jake konkurente, koji su mnogo popularniji. U Rusiji su popularnija dva servisa, Kontakte i Odnoklassniki, u Kini je to Qzone, a u Iranu je vodeći servis Cloob.

U našem regionu Srbija je i dalje vodeća Facebook “sila”, a kako je ova društvena mreža ujedinila bivšu Jugu pogledajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS