• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pametan i praktičan: Android ručni sat VIDEO

Mislili smo da je za ručni sat dovoljno da pokazuje vrijeme, ali ne, ovaj će vam pokazati mnogo više od toga.

 Pametan i praktičan: Android ručni sat VIDEO Izvor: MONDO

CES 2013 sajam donio je, kao i svake godine, gomilu gedžeta upitne upotrebljivosti, a talasi koji su zapljusnuli Los Anđeles donijeli su i pametni Android ručni sat druge generacije.

Iako liči na prethodnu generaciju iPod plejera, ovaj satić, ustvari je druga generacija I’m watch uređaja kompanije Pebble, i ima Android 2 operativni sistem. Neobični Android 2 OS Pebble kompanija proizvodi sama i napravila ga je prilagođavanjem klasičnog Android OS-a.

Kada je Bluetooth vezom uparen sa smartfonom sat omogućava obavljanje telefonskih razgovora, razmjenu SMS i MMS poruka i interakciju na Twitter i Facebook mrežama. Dolazi sa aplikacijama Vrijeme, Berza, Novosti, pa čak i prilagođenom verzijom Instagrama za četvrtasti ekran i rezoluciju koju ima.

Neke od aplikacija samo za I’m watch uređaje kao i aplikacije za klasične Androide nalaze se na posebnoj Marketplace prodavnici, kojoj se pristupa preko interneta.

Cijena sata je 34.999 dinara (oko 300 evra) i može se naručiti i iz Srbije, i to u tri varijante – standardnoj, unaprijeđenoj i uljepšanoj (modnoj). Tehničke specifikacije i ostale informacije o kupovini potražite OVDJE.

Pored svih sjajnih stvari koje ovaj sat nudi ne zaboravite dvije najvažnije: da povremeno pogledate koliko je sati i provjerite šta je to novo na MONDO portalu (da sat ima i pretraživač interneta)!

Video

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS