• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Chrome 24: Šta je novo?

Na zvaničnoj Chrome stranici pojavila se nova 24. po redu verzija popularnog internet pretraživača, sa nekoliko značajnih unapređenja.

 Google Chrome 24: Šta je novo?  Izvor: MONDO

Chrome 24 dostupan je trenutno za operativne sisteme Linux, Windows i Mac, a može se preuzeti sa OVE stranice. Što se poboljšanja tiče, ona su uglavnom sigurnosne prirode i ukpno ih je 24. Od toga, 11 ih je ocijenjeno visokim prioritetom, osam srednjim i pet prioritetom niske kategorije.

Sa novim Chromom brzina rada i pretrage podiže se na još viši nivo, a kako Google navodi, 24. izdanje je brže nego ikada. Uz njega stižu dvije nove funkcije: MathML i HTML5 Datalist Element.

Prva funkcija olakšava i ubrzava pisanje matematičkih formula u odgovarajućem obliku i omogućava jednostavniju pretragu matematičkih pojmova. Druga opcija nudi mogućnost da odredite popis predloženih datuma i vremena za ulazne elemente. Uz nabrojane novitete, treba spomenuti i eksperimentalnu podršku za CSS Custom Filters.

Ukoliko niste omogućili automatsku nadogradnju Chroma, provjerite tab About Google Chrome u Opcijama svog pretraživača i instalirajte najnoviju verziju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS