• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na koga to Apple želi da stavi "šapu"

Na Kinu, jer najmnogoljudnija zemlja ne svijetu postaće uskoro najveće tržište Apple proizvoda, veće i od američkog, ocijenio je Tim Kuk.

 Na koga to Apple želi da stavi "šapu" Izvor: MONDO

Direktor Apple kompanije se, tokom boravka u Kini, sastao sa direktorom firme China Mobile, Si Guohuom, pokušavajući da pojača saradnju sa tim bežičnim operatorom, koji ima 707 miliona korisnika, ali nema ugovor o prodaji iPhone uređaja, prenosi portal Blumberg.

Direktoru kompanije Apple ovo je već druga posjeta Kini od kako je kompanija riješila da poveća svoj udio na lokalnom tržištu pametnih telefona, za manje od godinu dana. Apple, takođe planira da otvori još više prodavnica u Kini u narednih nekoliko godina, kojih je za sada u Kini 11 i jedna u Hong Kongu.

Tim Kuk je, takođe rekao da bi volio da neki uređaji imaju premijeru baš u Kini. Recimo, iPhone 5 je plasiran na kinesko tržište u decembru, skoro tri mjeseca nakon premijere u SAD.

Kompanija Apple, čije je sjedište u Kupertinu u Kaliforniji, ostvarila je u Kini 5,7 milijardi dolara od prodaje tokom tri ljetna mjeseca 2012. Prema podacima iz oktobra, u Americi je ostvaren prihod od 14,4 milijarde.

Rast kompanije u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta je bio ograničen jer je sarađivao samo sa malim operatorima, ali i zbog konkurencije domaćih proizvođača mobilnih telefona.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS