• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upozorenje stručnjaka: Isključite Javu!

Kompjuterski stručnjaci zatražili su od korisnika računara da isključe program Java, u vlasništvu kompanije Oracle, zbog sigurnosnih nedostatka.

 Upozorenje stručnjaka: Isključite Javu! Izvor: MONDO

Ove slabosti hakeri mogu da zloupotrebe, pa je i sam Oracle potvrdio da se one mogu iskoristitza brojne i veoma štetne napade na računare. Java je u kompletnom haosu i nije bezbjedna, mora se isključiti - rekao je komjupterski stručnjak Džejmi Blasko iz kompanije AlienVault Labs.

Java je kompjuterski jezik koji omogućava programerima da pišu programe koristeći jedan kodni niz i instalirana je na stotine miliona računara širom svijeta. Pošto korisnici koriste programe putem modula ili dodataka, koji koriste Javu u pretraživačima poput Internet Explorera i Firefoxa trebalo bi da sa svog računara uklone ovaj softver kako bi se zaštitili od hakerskih napada, virusa i drugih internet “štetočina”.

Ovo, naravno nije prvi put da se proziva Java plugin za računare i poziva na njegov bojkot, ali do sada apeli za njeno uklanjanje nisu urodili plodom samo iz razloga što većina korisnika smatra da zna da se zaštiti, ali i ne može da koristi računar normalno bez nje.

(MONDO - agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS