• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penzioneri masovno lajkuju Fejs

Umjesto telefoniranja, sve više penzionera koristi neku od društvenih mreža na kojoj razmjenjuju poruke i gledaju profile svojih prijatelja i rođaka.

 Penzioneri masovno lajkuju Fejs Izvor: MONDO

Društvena mreža Facebook sve je popularnija među najstarijim sugrađanima. U subotičkom Gerontološkom centru poručuju da korisnici centra prvenstveno koriste ovu društvenu mrežu kako bi bili u kontaktu sa svojim članovima porodice i rođacima koji nisu u Subotici.

Eržebet Vaštag je oko četiri i po godine u Gerontološkom centru „Dudova šuma“. Nije imala prilike ranije da koristi računar, sve do dolaska u pomenutu ustanovu. Prije dvije godine je upisala i uspješno završila kurs za rad na računaru i negdje u to vrijeme je i otvorila svoj profil na društvenoj mreži Facebook.

Na teritoriji ovog grada, zahvaljujući konstantnom radu i želji za boljim sutra, u Gerontološkom centru je preko 300 penzionera završilo obuku za rad na računaru. Među najstarijim građanima Srbije, kako u Subotici, tako i u drugim gradovima širom zemlje, vlada sve veće interesovanje za popularne društvene mreže. Na listi omiljenih su Skype, koji stariji korisnici posebno vole zbog video poziva, a Facebook je odmah na drugom mjestu.

Umjesto telefoniranja, sve više penzionera koristi neku od društvenih mreža na kojoj razmjenjuju poruke i gledaju profile svojih prijatelja i rođaka. Kako yu eco portal nezvanično saznaje, starije generacije sve više koriste internet ne samo zbog kontakta sa rodbinom, koja nije u njihovom mjestu boravka, nego i kako bi naučili nešto novo. Zbog toga vlada veliko interesovanje za pretraživač Google, kao neku vrstu enciklopedije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS