• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung dobio tri međunarodna priznanja IDEA

Južnokorejska elektronska kompanija Samsung Electronics dobila je tri nagrade na prestižnom takmičenju International Design Excellence - IDEA.

 Samsung dobio tri međunarodna priznanja IDEA Izvor: MONDO

Samsung Electronics dobio je zlatno odličje  za svoj Touch Sight, revolucionarni digitalni fotoaparat namenjen osobama s umanjenom sposobnošću vida.

Touch Sight, koga je dizajnirao kineski ogranak kompanije Samsung, je vrlo lagan i poseduje fleksibilan "Brajov displej" koji projektuje trodimenzionalne slike praveći reljefe na površini ,čime se slabovidim korisnicima omogućava da dodirnu svoje fotografije.

Uz ovo zlatno, Samsung je na takmičenju dobio i dva srebrna priznanja za dizajnerska rešenja koje dodeljuju privredni magazin BusinessWeek sa sedištem u Njujorku i američko Udruženje industrijskih dizajnera.

Jedna od srebrnih nagrada pripala je Samsungu za vrhunsku seriju štampača - Black Printer ML-1630 i SCX-4500, personalne monolaserske štampače koji predstavljaju izazov tradicionalnim štampačima s jednostavnim kompaktnim rektangularnim ramom i poboljšanim translucentnim materijalima visokog sjaja.

Black Printer omogućava i izbegavanje tipičnih problema vezanih za zamenu kertridža i gužvanje papira, tako što se sam štampač, vrlo jednostavno, može otvoriti na vrhu.

Drugu srebrnu nagradu, Samsung je dobio za instant video kameru. Ta kamera je namenjena sve većem broju korisnika koji uživaju u pravljenju kućnih videa, jer im omogućava da na licu mesta montiraju i pregledaju snimljen materijal u duhu već pomalo zaboravljenih polaroid klasika.

Samsung, lider u digitalnim tehnolgijama, je za pet godina, koliko učestvuje na takmičenju IDEA, osvojio čak 15 nagrada.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS