• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftiniji iPhone: Njegova prva slika?

Portal iLounge, koji je već prenio nekoliko "ekskluzivnih" informacija o ovom i mini iPhone modelu ima nove detalje za nas. I sliku.

 Jeftiniji iPhone: Njegova prva slika? Izvor: MONDO

Prema izvorima tog portala jeftinija verzija iPhone modela biće veoma slična sadašnjem iPhone 5 uređaju, ali će imati elemente dizajna viđene i na iPodu posljednje generacije i iPodu Classic. Povoljniji iPhone imaće identičan displej iPhonu 5, poleđinu iPoda pete generacije i oblik iPoda Classic.

Kako portal Mashable prenosi, novi iPhone biće za milimetar deblji, širi i viši, ali to neće biti jedine vizuelne razlike. Kućište će, za razliku od prethodnih izvještaja biti napravljeno, uglavnom od plastike, koja je izuzetnog kvaliteta, ali nije polikarbonat. Imaće značajno izmijenjen dizajn na poleđini, ali će displej biti sa Gorilla Glass zaštitom od grebanja i prljanja, a biće i za milimetar-dva izdignut iznad ostatka kućišta, kao što je to sada slučaj kod iPoda.



Ako se nekom ovo učini nelogičnim izborom materijala, treba podsjetiti na činjenicu da su prvi iPhone modeli bili izrađeni upravo od plastike i imali su metalni ram na prednjem dijelu. Dakle, ovo ne mora biti netačno. Što se kombinacije oblih i oštrih ivica tiče - i to može biti vrlo tačno, jer su dosadašnji iPod modeli zaista bili takvog dizajna - simbioza amorfnih i ravnih, striktnih kontura, koje je Apple majstorski spojio u uspješnu cjelinu.

Apple je krajem prošle godine zabilježio nešto slabiju prodaju iPhone 5 modela od očekivane, a jeftniji model mogao bi biti rješenje za pad prodaje. Njime bi se pokrila tržišta u razvoju, poput Kine i Indije, ali bi se tako omogućilo uživanje u Apple proizvodima i mnogo većem broju korisnika, kojima su iPhone 4, 4S i 5 modeli, ipak nedostupni.

Prije pojave jeftine iPhone verzije, na tržištu se očekuje unaprijeđeni 5S.

Specifikacije su za sada nepoznate, ali i njih očekujemo uskoro, procuriće i one - sigurni smo!

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS