• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung nije namjerno kopirao Apple

Sudija, koja je zadužena za slučaj Apple protiv Samsunga, odbacila je zahtjev kompanije Apple da utrostuči kaznu za kompaniju Samsung.

 Samsung nije namjerno kopirao Apple Izvor: MONDO

Nakon što je sredinom 2012. godine dobila kompaniju Samsung na sudu zbog kršenja patentnih prava i kopiranje dizajna, kompanija Apple je zatražila i povećanje nadoknade. Prvobitno je Samsungu naloženo da plati 1.05 milijardi dolara na ime presude, dok je kompanija Apple zahtijevala da se odšteta poveća na najmanje tri milijarde dolara!

Ni kompanija Samsung nije bila zadovoljna presudom, pa je tražila potpuno novo suđenje.

Sudija Lusi Koh, obrazlažući odbacivanje zahtjeva kompanije Apple, rekla je da kompanija Samsung jeste povredila neka patentna prava, ali i dokazala da to nije učinila namjerno, jer u toku povrede korejska komanija nije znala da sukoljena strana polaže neotuđiva prava na te patente. Sa druge strane, kompanija Apple nije uspjela da dokaže da je Samsung namjerno i planirano kršio patentna prava te američke kompanije.

Ipak, zahtjev kompanije Samsung za novim suđenjem je odbačen, pa je odluka o isplati odštete i dalje važeća. Sada, pošto obe kompanije imaju pravo na žalbu, očekujemo nove nastavke u ovom mučnom i, po svemu sudeći beskonačnom procesu...

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS