• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najvišu pretplatu plaćaju iPhone korisnici

Istraživanje sprovedeno od oktobra do kraja decembra 2012. pokazalo je da iPhone vlasnici plaćaju najvišu mjesečnu pretplatu za mobilni.

 Najvišu pretplatu plaćaju iPhone korisnici Izvor: MONDO

Kompanija Consumer Intelligence Research Partners istražujući visinu mjesečne pretplate za mobilne telefone u Americi, došla je do podataka da 59 odsto korisnika iPhone uređaja plaća mjesečnu pretplatu višu od 100 dolara, njih deset odsto čak preko 200, a svega šest odsto plaća pretplatu od oko 50 dolara mjesečno.

Kako su ustanovili analitičari, visina pretplate nema veze sa navikama potrošača, jer bi najveći broj njih plaćao daleko manju pretplatu da ima tu mogućnost, nego to ima veze sa trenutnom ponudom mobilnih operatera i njihovim tarifama.

Majkl Levin, analitičar CIRP kompanije, u izjavi a AppyGeek portal kaže da je sa korisnicima Androida situacija drugačija. Korisnici te platforme uglavnom kupuju telefon bez mjesečne pretplate, iako ih gotovo u 90 odsto slučajeva kupuju preko svojih operatera ili ih kupuju uz pripejd servis i druge ponude sa povoljnijim mjesečnim tarifama.

Zbog izuzetno skupih telefona operateri su primorani da korisnicima naplaćuju visoke mjesečne pretplate za tarife u kojima se iPhone modeli prodaju, dok je kod Android korisnika to slučaj sa samo par modela, koji su trenutno najaktuelniji. Zahvaljujući brzom pristizanju novih modela, Android uređaji se brže stavljaju na liste za rasprodaju i snižavaju im se cijene mjesečnih pretplata uz koje se prodaju.

Na Android platformi oko 13 odsto krisnika plaća mjesečnu pretplatu nižu od 50 dolara, dok 53 odsto plaća pretplatu nižu od 100 dolara.

Korisnici Windows Phone i BlackBerry uređaja plaćaju uglavnom povoljnije mjesečne pretplate, koje najčešće ne prelaze 50 dolara mjesečno.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS