• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android 5.0 Key Lime Pie stiže 15. maja?

Procurili Qualcommovi slajdovi potvrđuju nagađanja da će novo, peto izdanje Androida biti predstavljeno na Google I/O konferenciji.

 Android 5.0 Key Lime Pie stiže 15. maja? Izvor: MONDO

Do ovih podataka došao je portal AndroidPolice, koji je slajdove iz Qualcomm prezentacije objavio na svojim stranicama, uz napomenu da se radi o tzv. K-Series verziji Android operativnog sistema.

Prilično ljut i nezadovoljan zbog ovakvog ponašanja pomenutog portala Qualcomm je ubrzo nakon postavljanja tih informacija zahtijevao da se svaki slajd momentalno povuče, uz izvinjenje svim stranama “koje su ovom odlukom oštećene”. U priču o Androidu 5.0 Key Lime Pie uključili su se potom i CNet portal, AppyGeek i drugi mediji, koji, svaki iz svojih izvora, prenose da ćemo novi Android vidjeti upravo u pomenutom periodu.

Kompanija Qualcomm je na taj način samo podgrijala sumnje da će se KLP i zaista predstaviti tokom predstojeće Googleove konferencije, koja će biti održana od 15. do 17. maja. Od kompanije Google se već očekivalo da predstavi novi Android OS, u momentu kada su najavljeni Nexus 4 i Nexus 10, ali je sa njima došao “samo” unaprijeđeni Jelly Bean verzije 4.2.

Proizvođači telefona, inače Jelly Bean nadogradnju isporučuju izuzetno sporo, a broj modela koji se lansiraju sa tim softverom je, takođe veoma mali. Recimo, Samsung je JB nadogradnju isporučio tek za par najjača smartfona/fonbleta, uključujući i Galaxy S2 i nekoliko tableta. Sa druge strane, recimo Sony ima još manji broj, kako nadograđenih, tako i lansiranih uređaja sa Jelly Bean OS-om, a i kod HTC-a je situacija vrlo slična.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS