• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung sve bliži kompaniji Apple

Južnokorejski Samsung uspio je da poveća svoj udio na američkom tržištu mobilnih telefona i približi se do sada neprikosnovenom konkurentu.

 Samsung sve bliži kompaniji Apple  Izvor: MONDO

Najnoviji podaci pokazuju da Samsung sada drži 30 odsto tržišta, naspram 39 odsto kompanije Apple, dok je prije godinu dana razlika bila 41-21 u korist američkog proizvođača. USA Today navodi da se daleko iza njih nalaze Motorola sa sedam odsto i HTC i LG sa po šest odsto ukupnog tržišta.

Jedan od razloga za rast Samsunga svakako leži u četiri milijarde dolara koje je kompanija prošle godine potrošila na reklamu. “Potroši su više od kompanija Apple, Coca-Cola i Microsoft", kaže analitičar Horas Dediju, koji prati tržište.

Samsung je najveći uspjeh ostvario svojim novim telefonom Galaxy S3, koji je pandan modelu iPhone 5 kompanije Apple i drugim najjačim modelima na tamošnjem tržištu.

Iako su i ostali proizvođači izašli sa odličnim telefonima, HTC sa One X modelom, Motorola sa Razr HD i LG sa Optimus G, oni nisu podigli sjajnu prodaju na američkom tržištu. “To su dobri aparati, nije stvar u kvalitetu, već u marketingu i brendiranju tih telefona", smatra Sara Rotman iz Forester Riserča.

Posljednji koji pokušava da uhvati priključak je BlackBerry, koji je predstavio novi OS i dva pametna uređaja, koji na tržište Amerike stižu tek u martu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS