• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konzola Playstation 4 stiže 20. februara

Kompanija „Soni“ do je sada bila veoma tajnovita kada je u pitanju nova generacija njihove gejmerske konzole.

 Konzola Playstation 4 stiže 20. februara Izvor: MONDO

Na zvaničnom sajtu pojavio se kratki video u kojem se najavljuje veliki događaj 20. februara u Njujorku.

Iako ne otkrivaju o čemu se konkretno radi, pompezna najava i simboli sa gejmpeda otkrivaju da će sigurno imati veze sa novim „plejstešnom“, piše Blic.

Od prethodne generacije „plejstejšna“ prošlo je šest godina. Pored toga „Soni“ je i konkurencija naterala na novitet - „Nintendo“ je prošle godine počeo sa prodajom “Wee Yu”, dok je „Mikrosoft“ najavio novi „X Box 720" do sredine godine.

Japanski gigant „plejstejšn 4“ navodno naziva “orbis”, što je moguće zbog prethodne prenosive konzole “vita”, što bi kombinacijom te dvije riječi došlo do sintagme “krug života” (Orbis Vitae).

Ono što je bitnije jeste hardver koji će imati PS4 ili „orbis“ i koji, prema najavama, djeluje pomalo zbunjuće. Neke informacije govore o AMD A10 APU grafičkim procesorima, za koje se već sada može reći da su zastarjeli, odnosno da nisu najjači u klasi.

S druge strane, kako se najavljuje, 16 gigabajta radne memorije, 256 gigabajta skladištene memorije i blurej čitač djeluju veoma dobro.

Pošto se o hardveru još uvijek nagađa, nekoliko izvora je navelo da će PS4 imati tek četiri gigabajta RAM-a, ali će zato procesorska snaga biti jača od drugih konzola koje će se pojaviti na tržištu.

Iako će u sebi imati blurej čitač, vjeruje se da „Sonijev“ „plejstejšn 4“ neće podržavati igre za ranije modele tako da vlasnici PS3 i PS2 konzola neće svoje igre moći da prenesu u ovu generaciju. Ukoliko je ovo istina, to može biti problem mnogima, pošto su cijene igara za PS3 između 40 i 60 evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS