• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google kompaniji Apple plaća milijardu dolara

Kako natjerati jednu od najvećih IT kompanija današnjice da tvoj pretraživač prihvati kao primarni na svojoj platformi? Da, pogodili ste…

 Google kompaniji Apple plaća milijardu dolara Izvor: MONDO

Prijatelji i neprijatelji. Eto tako Apple i Google funkcionišu. Iako je kompanija Google rasla istovremeno uz Apple, iako su obe ostvarivale odlične poslovne i finansijske rezultate, ova druga je, ipak narasla malo više. Zbog toga će Google tokom 2014. Apple kompaniji platiti milijardu dolara kako bi ostao primarni pretraživač na iOS platformi. Kada je Apple bio mnogo “manji”, ne tako davne 2009. godine, Google je tu privilegiju platio svega 86 miliona dolara.

Prema navodima Morgan Stanleyja i po riječima analitičara Skota Devita, za svaki dolar koji Google naplati kroz iOS platformu Apple kompaniji će ostati čak 75 centi. Američka kompanija iz Kupertina je, izgleda, prema tvrdnjama pomenutih izvora, riješila skupo da naplati sakupljanje podataka svojih korisnika i praćenje njihovog načina pretraživanja interneta, zbog kojih je Google već neko vrijeme na meti regulatornih tijela I IT stručnjaka širom svijeta.

Bing je jedno vrijeme bio ozbiljna prijetnja “opstanku” Googla na iOS platformi, ali Apple voli parice (iskreno, a ko ih ne voli), pa će se makar do 2015. Google pojavljivati kao primarni internet pretraživač. Sa druge strane, Bing i Microsoft ostaju primarna ponuda za korisnike BlackBerry i Nokia telefona.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS