• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple nema pravo na iPhone ime

Brazilska regulatrna agencija odlučila je da kompanija Apple nema ekskluzivno pravo da koristi ime iPhone za svoj telefon u ovoj zemlji.

  Apple nema pravo na iPhone ime  Izvor: MONDO

Ovakva odluka donesena je pošto je lokalna kompanija Gradiente Electronics zaštitila pravo na korišćenje tog imena još 2000. godine, sedam godina prIJe nego što je to učinio američki gigant.

Portparol Apple kompanije, kako smo i očekivali, odbio je da komentariše ovaj događaj, ali je izvor iz brazilskog Instituta za industrijsku imovinu rekao da će američka kompanija uložiti žalbu. Institut navodi da se njegova odluka odnosi samo na mobilne telefone, kao i to da Apple ima ekskluzivno pravo na logotip iPhone na odjeći, softveru i ostalim svojim publikacijama.

Bez obzira na ovu odluku, Apple može da nastavi prodaju telefona iPhone u Brazilu, svom najvećem latinoameričkom tržištu, ali kompanija Gradiente još uvijek ima pravo da podnese tužbu, prenio je BBC. Apple smatra da ima ekskluzivno pravo da koristi ime iPhone, pošto firma Gradiente do decembra 2012. godine u svojoj ponudi nije imala nijedan proizvod sa tim imenom.

Brazilska kompanija sa sjedištem u Manausu sada u svom katalogu ima mobilni telefon iPhone Neo 1, koji košta 304 dolara.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS