• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U telefon virnemo svakih šest minuta!

Statistički posmatrano, provjeravanjem da li se na telefonu desilo „nešto novo“ u njega pogledamo čak 150 puta u toku dana!

 U telefon virnemo svakih šest minuta!  Izvor: MONDO

U mobilni telefon prvo pogledamo kada se probudimo, a posljednjeg ga vidimo i prije odlaska na spavanje. Funkcija alarma je najzaslužnija za ovu činjenicu, ali i pored toga u telefon pogledamo svakih šest i po minuta u prosjeku, tokom dana.

Prosječan svjetski korisnik mobilnog ili pametnog telefona dnevno pošalje 23 SMS poruke, primi, pozove ili izbjegne 22 poziva, provjeri koliko je sati 18 puta dnevno i pretražuje internet i čita vijesti na svakih nekoliko sati.

Istraživanje, koje je naručila Nokia, pokazuje da tokom radnog dana, za 16 aktivnih sati prosječan korisnik pogleda u telefon i do 150 puta. Korisnici na svojim telefonima, pored pozivanja i dopisivanja, najčešće slušaju muziku, igraju igre, gledaju vremensku prognozu i fotografišu i snimaju kamerom.

Istraživanje je pokazalo da su korisnici u velikoj mjeri zavisni od svojih mobilnih telefona i da se bez njih ne bi mogli organizovati i obavljati svakodnevne obaveze. Mobilni telefoni, tableti i slični mobilni uređaji postali su dio savremenog čovjeka i sve više se koriste kao statusni simbol i modni “dodatak“ imidžu vlasnika.

Istraživanje je sprovedeno među svim grupama korisnika, uključujući i one sa manje sofisticiranima telefonima. Daily Mail navodi da ni ti korisnici nisu odstupali od prosječnog načina korišćenja telefona, bez obzira na to što njihovi uređaji nemaju sve najmodernije funkcije.

Ako imate nešto da dodate - na Twitteru smo!

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS