• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

m:tel Android liga: Pero Knežević

Pero Knežević nagrađen je u okviru m:tel Android lige za aplikaciju mAsistent, koja olakšava korištenje m:tel sms i ostalih usluga.

 m:tel Android liga: Pero Knežević Izvor: MONDO

- Šta je mAsistent i za šta služi?

mAsistent je aplikacija koja služi da olakša korištenje m:tel sms i ostalih usluga. Podrazumijeva sljedeće usluge:

- POZOVI ME/DOPUNI (u zavisnosti od tipa Vašeg korisničkog računa, imate opciju "Pozovi me" odnosno opciju dopunjavanja PrePaid računa)
- PARKING (plaćanje parkinga putem SMS usluge)
- STANJE RAČUNA (provjera stanja PrePaid/PostPaid računa)
- VIC (nasumično ispisivanje aktuelnih viceva)
- m:tel INFO (svi važni brojevi i informacije).

Jedna od zamjerki korisnika je ta što u aplikaciji nije navedeno da se usluge plaćaju, ali uzimajući u obzir da se radi u uproštavanju korištenja m:tel sms usluga, plaćanje ovih usluga je neizostavno. mAsistent je napravljen u cilju da se korisnicima na interaktivan način približi korištenje m:tel usluga. U pokušaju da se obuhvate svi kriterijumi postavljeni od m:tel-a koji su bili ocjenjivani u ovom takmičenju, aplikacija koja uproštava korištenje usluga ovog mrežnog operatera se izdvojila kao logična zamisao. Besplatno je možete preuzeti iz našeg APP centra.



- Reci nam više o sebi i profesionalnim planovima?


Imam 29 godina, radim u Zepter International kao IT manadžer. Privatno se bavim programiranjem mobilnih i desktop aplikacija i web dizajnom. Planiram da se u budućnosti fokusiram na izradu Android mobilnih aplikacija, a već su u izradi dvije aplikacije koje će se uskoro naći na Google Play i ostalim Android marketima.

- Šta misliš o m:tel-ovom konkursu?

m:tel-ov konkurs je odličan način da se na ovim prostorima afirmišu mladi programeri za ovu oblast programiranja, koja je sve popularnija u svijetu gedžeta. Konkurs je, osim toga dobra promocija mladih ljudi, koje na ovaj način mogu da zapaze neke od velikih firmi u RS i da ih angažuju za izradu Android aplikacija.

- Da li si fan IOS-a ili Androida?

Više mi se dopada Android OS, ima mnogo više mogućnosti u podešavanju, mnogo više slobodnih aplikacija, a korisnički interfejs mnogo je pristupačniji.

- Šta misliš o Linuxu, imaš li iskustva u radu s ovim OS?

Linux je, kao i Android, opensource, tako da naprednim korisnicima daje mnogo više mogućnosti u prilogođavanju OS nekim specifičnim potrebama. Iskustvo sa Linuxom imao sam koristeći ga za testiranje sigurnosti mreža kao i u ulozi web servera za host-ovanje web prezentacija.

(Vesna Kerkez, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS