• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

M7 HTC One predstavljen u Londonu!

Gotovo sve što smo čuli bila je istina – HTC je predstavio svoj do sada najjači i najnapredniji smartfon, koji će biti prikazan i u Barseloni.

 M7 HTC One predstavljen u Londonu! Izvor: MONDO

Uz dozu neizvjesnosti i malo humora HTC je istovremeno u Njujorku i Londonu predstavio svoj dugoočekivani model HTC One. MONDO je ranije rekao da je on napravljen kao “jedan da vlada svima“ i HTC-ova percepcija onoga što ovaj uređaj treba da napravi na tržištu gotovo da je identična.

HTC One je najbolje iz te fabrike što je do sada napravljeno i rezultat je višegodišnjeg iskustva u radu sa Android platformom. One je i HTC-ov trenutni maksimum u razvoju hardvera i softvera.

Ovaj telefon odlikuje se posebnim audio čipom, koji je u saradnji sa Beats pojačalom namijenjen za maksimalno uživanje u zvuku, kako u slušalicama, tako i preko spikerfona. Beats sistem zvuku daje dodatni bas, punoću i obogaćuje ga posebnim “dodacima“ koji se ne mogu postići upotrebom ekvilajzera.

Po ugledu na ranije HTC One modele i ovaj ima poseban čip za kameru, za koju HTC tvrdi da je nešto najbolje do sada u tom domenu, makar što se HTC-a tiče. Omogućeno je istovremeno fotografisanje i snimanje video snimaka, ubačena je HDR opcija, dodatni foto efekti i druge karakteristke, koje će podići kvalitet fotografije i video snimaka, koji se inače bilježe u Full HD rezoluciji. Maksimalna rezolucija fotografija je sjajnih 13 megapiksela.

Telefon, od ostalih bitnih specifikacija, donosi Android 4.1.2 sa Qualcomm Snapdragon 600 čipsetom uz četvorojezgarni 1.7 GHz Krait 300 procesor i 2 GB RAM memorije. Interna memorija ugostiće 32 ili 64 GB memorije, a tu je i Adreno 320 grafički čip.

Ugrađena je prednja kamera rezolucije 2.2 MPx sa HD video snimanjem, a displej je dijagonale 4.7 inča, Full HD rezolucije, gustine 469 ppi i ima najnoviji Sense korisnički interfejs, koji vizuelno podsjeća na mješavinu Timescape I LiveTiles prikaza. Upotebljena je nova LCD3 matrica odlične osjetljivosti na dodir i pojačane izražajnosti na otvorenom, pa displeju čak ni direktni sunčevi zraci neće drastično umanjiti čitljivost.

Baterija je kapaceta 2.300 mAh, ne može se izvaditi, a tijelo telefona je napravljeno od metala, sa malo drugačijim rasporedom tastera, nego što smo navikli I tasterima osjetljivim na dodir ugrađenim na displej tj. kao dio interfejsa.

HTC BlinkFeed: Personalizovani live stream na početnom ekranu

U središtu novog HTC One iskustva je HTC BlinkFeed. HTC BlinkFeed je opcija koja transformiše početnu postavku ekrana u jedinstven live stream ličnih relevantnih informacija, poput posljednjih novosti sa vaših društvenih mreža, najnovijih vesti iz sveta zabave i životnog stila, vijesti i fotografije sa slikama koje vas prosto "uvlače" u njihov svet tako više nemate potrebu da pokrećete zasebne aplikacije, kako biste saznali šta se dešava. HTC BlinkFeed prikuplja najsvežije sadržaje iz najrelevantnijih i najzanimljivijih izvora, i omogućava korisnicima da na jednom mjestu bace pogled na njih, a da ne moraju da prelaze iz jedne aplikacije na drugu ili da tragaju po različitim veb sajtovima.

Da bi omogućili ovaj novi dinamični pristup korišćenja pametnih telefona, HTC će obezbjediti domaći i globalni sadržaj iz više od 1.400 medijskih izvora informacija kao i preko 10.000 članaka dnevno nekih od najinovativnijih medijskih kompanija poput AOL-ovih medijskih kuća, ESPN-a, MTV-a, Vice Media, CoolHunting, Rojtersa i mnogih drugih.



HTC UltraPixel kamera redefiniše način na koji ljudi bilježe, ponovno oživljavaju i dijele svoje najdragocenije momente. HTC Zoe omogućava korisnicima da snimaju fotografije visoke rezolucije koje oživljavaju kroz fragmente koji traju po tri sekunde. Ove „zoe“, fotografije i video snimci, se potom prikazuju na jedinstven način koji oživljava vašu multimedijsku galeriju i transformiše tradicionalnu kolekciju fotografija u pokretnu galeriju uspomena. Takođe se automatski kreiraju integrisani ključni video klipovi o svakom događaju zabilježenom putem „zoa“, fotografija i video snimaka uz muzičku podlogu i profesionalnu montažu, prelaze i efekte. Ovi ključni video klipovi se mogu remiksovati ili postavljati uz različite teme, i lako se mogu dijeliti na društvenim mrežama, putem elektronske pošte i drugih servisa.

Da bi omogućili inovativno iskustvo s kamerom, HTC je razvio specifičnu kameru sa f/2.0 otvorom blende – najboljom u svojoj klasi, i najnaprednijim senzorom sa ultra pikselima koji obrađuje 300 odsto više svjetla nego što to čine tradicionalni senzori na kamerama pametnih telefona. Ovaj novi pristup takođe omogućava izuzetne performanse u uslovima slabog osvjetljenja i niz drugih poboljšanja kod fotografija i video snimaka. Pored toga, samo ste jedan dodir na ekranu udaljeni od savršenog autoportreta ili videa načinjen pod ultra širokim uglom prednjom kamerom koja podržava 1080p zapis visoke definicije. Optička stabilizacija slike po više osa, zastupljen i kod prednje i kod zadnje kamere, takođe omogućava glatko bilježenje video zapisa bilo da ste u pokretu ili ste stacionarni. HTC UltraPixel kamera vam pruža i mnoge mogućnosti i efekte poput unapređene 360' panorame, primene vremenskih sekvenci i uklanjanja objekata.

HTC BoomSound

Novi HTC One nudi najbolje audio iskustvo u poređenju s bilo kojim drugim mobilnim telefonom danas. HTC BoomSound uvodi po prvi put na mobilnom telefonu prednje stereo zvučnike sa zasebnim pojačavačem i izuzetnim full HD ekranom koji korisnike uranja u svet muzike, videa, igrica i YouTube™ klipova koje vole. Beats Audio™ integracija pruža bogat, autentičan zvuk bez obzira da li slušate vašu omiljenu muziku, gledate YouTube video klip ili igrate igricu.

HDR snimanje koristi napredne duple mikrofone i obradu zvuka kako bi se zabilježio čist, bogat zvuk koji video snimci visoke definicije uistinu zavređuju. Zvuk pri telefonskim pozivima je sjajan na HTC One zahvaljujući dodatku HTC Sense Voice™, koji pojačava zvuk i njegov kvalitet u bučnim okruženjima tako da se sagovornik jasno i glasno čuje.

HTC Sense TV



HTC Sense TV transformiše novi HTC One u interaktivni programski vodič i daljinski upravljač za većinu televizora, set-top kutija i prijemnika. Koristeći moć cloud-a, Sense TV vam omogućava da jednostavno i intuitivno pogledate šta se prikazuje kao i da pronađete vaš omiljeni program.

Dizajn zasnovan na metalnom tijelu iz jednog komada (unibody)
Umotan u tijelo izrađeno od jednog komada aluminijuma nultog procepa i uz briljantan Full HD (1080p) ekran od 4,7 inča, novi HTC One odlikuju posljednja verzija Android Jelly Bean operativnog sistema i LTE mrežna tehnologija koja pruža mogućnost munjevito brzog pretraživanja, i to u paketu koji kombinuje vrhunski dizajn i izuzetan kvalitet izrade.

Dostupan u srebrnoj i crnoj boji, HTC je izrađen od jednog elegantnog komada aluminijuma koji udobno leži u ruci, a posjeduje jedinstvenu antensku tehnologiju koja korisnicima omogućava da postignu kristalno jasan signal. Ekran je takođe otporan na ogrebotine i redukuje odbljeske, pri čemu nudi rezoluciju od 468 tačaka po inču, te bogate, prirodne boje.

Da vas čujemo, je li to TO što ste očekivali od HTC-a?

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS