• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Yahoo prihvatio Facebook i promijenio izgled!

Jedan od najvećih Internet portala, pritisnut narastajućom konkurencijom, prinuđen je da drastično promijeni izgled i način korišćenja.

 Yahoo prihvatio Facebook i promijenio izgled! Izvor: MONDO

Direktorka Marisa Majer donijela je svoju prvu veliku odluku od kada je preuzela Yahoo kompaniju sredinom prošle godine - Yahoo mijenja izgled. Iz korijena!

Sem što će već na početnoj strani omogućiti pregled sadržaja u obliku Facebook Newsfeeda i dodati Like dugme, Yahoo će svojim korisnicima omogućiti da se uloguju na taj sajt pomoću svojih Facebook profila i na taj način vide objave prijatelja, podsjetnik za rođendane i još neke Facebook opcije.

Kako prenosi agencija Rojters, Yahoo i dalje ima jedan od najposjećenijih Internet portala na svijetu, sa sveobuhvatnim i tačnim informacijama iz gotovo svih oblasti koje vam mogu pasti na pamet. Ipak, u proteklim godinama, usljed porasta broja Google i posebno Facebook korisnika, Yahoo je počeo da bilježi pad posjeta, ali i konstantan pad prihoda. Zbog toga će novine na početnoj strani morati da se uklope veoma pažljivo i na način koji bi zadovoljio korisnike i što je još važnije - zadržao ih uz Yahoo portal.

Yahoo je promjene započeo još u decembru prošle godine, kada je redizajniran njihov mejl klijent, a sada je na redu redizajn kompletnog portala.

Iako nije naznačeno kada ćemo svi vidjeti novi izgled Yahoo početne stranice i drugih dijelova sajta, neki korisnici već mogu da ga koriste. Ono što je poznato jeste to da će Shop stranica za par nedjelja dobiti potpuno novi, jednostavniji i čistiji izgled.

Zatim će se poraditi na unapređenju mobilnih Android, iOS i WP8 aplikacija, kojih ova kompanija ima desetak. Redizajn će omogućiti korisnicima lakše korišćenje, ali i da iskustvo korišćenja Yahoo servisa bude gotovo isto na svim platformama.

Da li vam se dopada ovo što je Yahoo do sada napravio?

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS