• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte najmanji bežični punjač

Tanak i elegantan, LG bežični punjač namijenjen je korisnicima najnovijih mobilnih telefona, koji podržavaju ovu opciju dopune baterije.

 Pogledajte najmanji bežični punjač Izvor: MONDO

LG je predstavio najmanji bežični punjač na svijetu u okviru Svjetskog Mobilnog Kongresa u Barseloni. Sa svega 6.9 cm u prečniku, WCP-300 dizajniran je kako bi prenosivost bila u prvom planu.

Naravno, uprkos malim dimenzijama, površina za punjenje je 1.7 puta šira u poređenju sa prošlom generacijom LG bežičnih punjača. Novi model je kompatibilan sa standardnim mikro USB punjačem sa 5 pinova.

WCP-300 koristi tehnologiju elektromagnetne indukcije koja posjeduje Qi sertifikat izdat od strane WPC-a (World Power Consortium). Elektromagnetna indukcija stvara magnetno polje koje generiše struju i puni baterije koje se nalaze na podlozi za punjenje. Sertifikacija omogućava kompatibilnost uređaja WCP-300 sa svim smart telefonima koji podržavaju Qi standard.

LG Spectrum 2 i Nexus 4 na svjetskom tržištu, posjeduju ugrađenu podršku za bežično punjenje, eliminišući potrebu kupovine zasebnih maski. LG vjeruje da će ugrađena podrška za predstojeće smart telefone biti od izuzetne važnosti za postavljanje bežičnog punjenja kao standarda i njegov dalji razvoj.

Nažalost, većina LG modela prikazanih na MWC-u ove godine nema opciju bežičnog punjenja, pa ni evropska verzija LG Optimus G smartfona. Ipak, postoji mogućnost da neka od sljedećih revizija, kroz novu masku, dobije podršku za standard bežičnog punjenja.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS