• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakovan Everonote, lozinke da se promijene!

Kompanija Evernote na svom blogu objavila je da je aplikacija Evernote hakovana i da su podaci korisnika kompromitovani, ali bezbjedni.

 Hakovan Everonote, lozinke da se promijene! Izvor: MONDO

Evernote aplikacija zasniva se na Cloud tehnologiji i omogućava korisnicima da u oblaku kreiraju, mijenjaju i razmjenjuju zapise, koje mogu pregledati na bilo kojem uređaju na kojem postoji Internet ehnologija.

Evernote aplikacija dolazi u verziji za računare, tablete i pametne telefone, a putem linkova se tekstualni zapisi mogu podijeliti sa bilo kojim uređajem preko interneta. Aplikacija nudi besplatnu i verziju koja se plaća, a hakeri su napali upravo ovu drugu. Prema zvaničnom blogu kompanije, ukradena su korisnička imena, lozinke i mejl adrese korisnika. Iako Evernot kroristi enkripciju podataka, a kompanija tvrdi da korisnici nemaju previše razloga za brigu, proces promjene lozinki je već započeo.

Ukoliko koristite Evernote na nekom od svojih uređaja očekujte zahtjev za promjenom lozinke, koji će vam stići od kompanije uskoro ili to već uradite sada, samostalno, u Podešavanjima aplikacije.

Napad na Evernote desio se samo par dana nakon što je ta aplikacija proglašena najboljom poslovnom aplikacijom na nedavno završenom Mobile World Congressu.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS