• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alcatel: Android dugom protiv konkurencije

Potpuni zaokret po pitanju dizajna, uz kvalitetnu izradu i povoljne cijene, mogli bi Alcatelu pomoći da privuče veliki broj korisnika ove godine!

 Alcatel: Android dugom protiv konkurencije  Izvor: MONDO

Nastup Alcatela na proteklom MWC sajmu, bio je iznenađujuće zanimljiv. Iako manji u odnosu na konkurentske, štand fancuske kompanije bio je vrlo atraktivan, prepun novih, ali i starih modela. Kompanija je na Sajmu predstavila kompletan portfolio koji će ove godine na tržište puštati korak po korak, a sudeći prema dizajnu i specifikacjama telefona, Evropljani će imati mnogo više izbora tokom kupovine novog telefona.

Alcatel kao samostalni proizvođač nema naročitog uspjeha izvan svog matičnog tržišta, francuskog, ali se njegov kec krije u rukavu operatera. Alcatelovi telefoni su daleko pristupačniji od konkurentskih, sa gotovo identičnim funkcijama, a sada, kada su dobili i "premium" dizajn ne zaostaju ni korak za igračima iz prve lige.

Ono što smo vidjeli na HTC One X modelu, što se dizajna tiče, sada se nalazi i na Alcatelovim uređajima, s tim da je zastupljeno mnogo više boja kućišta. Telefoni su izrađeni od najkvalitetnijih materijala, vrhunske završne obrade i imaju Android ICS i Jelly Bean operativne sisteme, uz napredan hardevr.

Alcatel OneTouch Idol Ultra


Jedan od najtanjih telefona na svijetu ima "debljinu" od svega 6.45 mm i namijenjen je mladim i urbanim korisnicima, koji će moći njegove funkcije da iskoriste na mrežama brzine do 42 Mbps.

Telefon dolazi u nekoliko boja, uz najnoviji Jelly Bean Android 4.1 sa AMOLED displejom dijagonale 4.7 inča, uz 720p HD rezoluciju (1.280 x 720 piksela). Izuzetno kvalitetno kućište izrađeno je od posebnog materijala, koji ne klizi iz ruke.

Telefon ima 1 GB RAM memorije, dualkor procesor brzine 1.2 GHz i 13.3 GB interne memorije za podatke i multimediju. Ugrađena je prednja 720p HD kamera, kao i pozadinska kamera rezolucije osam megapiksela, a baterija Li-Polimer tipa ima kapacitet od 1.820 mAh. Uz telefon stiže i atraktivna dodatna oprema, koja će se istovremeno naći u prodaji.

Alcatel OneTouch Star

Povoljan telefon modernog dizajna trebao bi da uskoči u srednju klasu već u aprilu i na našem tržištu. Dostupan je u fensi bojama, poput zlatne, bordo, srebrne, bijele i drugih neobičnih boja, a namijenjen je korisnicima koji od telefona ne traže previše i žele da imaju od svih funkcija “po malo”.

Uz dualkor procesor na 1 GHz dolazi 512 MB radne memorije, 4 GB interne i 2.4 GB memorije za aplikacije. OT Star stiže i sa Jelly Bean 4.1 Androidom i dvije kamere. Prednjom, VGA rezolucije i poleđinskom, rezolucije 5 Mpix i sa HD video snimanjem.

WVGA AMOLED displej dijagonale 4 inča prikazuje do 16 miliona boja istovremeno, a Star će doći u dvije varijante – sa i bez Dual SIM opcije. Baterija kapaciteta 1.500 mAh zaokružuje paket, uz napomenu da telefon ima i microSD slot za kartice kapaciteta do 32 GB.

Alcatel OneTouch Scribe HD


Ko kaže da vrhunski mobilni telefon sa olovkom mora nužno biti i (pre)skup? Najveći dio onoga što smo vidjeli na Optimus Vu i Galaxy Note modelima stiže i u Alcatelovoj izvedbi, samo u dopunjenom prodajnom paketu. Za razliku od pomenutih konkurenata, Alcatel će sa Scribe HD smartfonom isporučivati i preklop i dodatnu olovku, ali i krpicu za brisanje i druge nestandardne dodatke u prodajnom pakovanju, po pristupačnijoj cijeni.

Displej od 5 inča HD rezolucije i Android 4.1 uz softverski paket iz Alcatela prepoznaju rukopis i nude napredne opcije upravljanja porukama, formatiranjem teksta i drugim funkcijama koje smo sreli na Vu i Note modelima. Pored toga što je namijenjen za brzo hvatanje bilježaka i zapisivanje dužih količina teksta ovaj smartfon će dobro doći i za igranje novih igara, jer ima kvadkor procesor brzine 1.2 GHz sa 4 GB interne + 4 GB memorije za aplikacije i 1 GB RAM memorije.

Na to dodajte još i microSD slot, Wi-Fi i Wi-Fi Direct povezivanje, kameru rezolucije osam megapiksela i prednju HD kameru, bateriju kpaciteta 2.500 mAh, 3G i HSDPA brzinu prenosa podataka do 42 Mbps, kao i sve uobičajene Android Jelly Bean funkcije i aplikacije.

Na tržištu ga očekujemo već u maju, ali cijena u slobodnoj prodaji nije najavljena. U ponudu će stići i u Dual SIM obliku, ali i Easy formi, koja će imati redukovane funkcije, slično Galaxy Grand modelu.

Kako vam se dopada nova Alcatelova ponuda, ima li tu nešto i za vas?

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS