• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Složeni bezbjednosni napadi problem kompanija

Bezbjednosna rješenja postaju sve složenija, a 41 odsto kompanija strahuje da bi to mogao da postane ozbiljan problem već tokom 2013. godine.

 Složeni bezbjednosni napadi problem kompanija Izvor: MONDO

Ova tvrdnja je jedan od zaključaka istraživanja renomirane kompanije IDC. Okruženje u kojem se javljaju sajber-pretnje se brzo razvija, a kriminalci sve više koriste ciljane napade. Ovo, zajedno sa činjenicom da se svi uređaji - uključujući mobilne telefone - sada mogu koristiti kao "tačke ulaska" u osjetljivi sistem, znači da korporativna bezbjednost zahtijeva više pažnje nego ikada ranije.

Korporativna bezbjednost i IT efikasnost proizvoda raste po broju i složenosti, a to stvara nove izazove za kompanije koje pokušavaju da ih koriste efikasno.

Sve kompanije, velike ili male, posjeduju infrastrukturu koja obuhvataju servere, desktop i laptop računare, smart telefone i tablete. Napadači mogu da ciljaju bilo koji od ovih elemenata, pa kompanije imaju potrebu za složenim multifunkcionalnim bezbjednosnim rješenjima koja mogu da obezbijede svaku tačku te infrastrukture.

Međutim, ova rješenja često stvaraju probleme sa kompatibilnošću i, u odsustvu bilo kakvog centralizovanog upravljanja sistemom bezbjednosti, troškovi rada za njihovo održavanje mogu spiralno da se uvećaju. Sve ovo dovodi do neplaniranog rashoda IT budžeta.

Možda djeluje jednostavnije kupiti direktno bezbjednosno rješenje - ali smanjenjem kompleksnosti smanjuje se i nivo zaštite ispod sigurne granice. To je lažna ušteda koja bi na kraju mogla da dovede do ozbiljnih finansijskih troškova i narušavanja reputacije.

Razumnije rješenje jeste kupovina jedne platforme koja ima kompletan asortiman najnovijih tehnologija sposobnih da obezbijede sve infrastrukturne komponente iz centralizovane upravljačke tačke, a njih treba dodatno razvijati i unaprijeđivati.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS