• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnivač YouTuba pokreće novi sajt: MixBit

Prvoaprilska šala Googla vezana za gašenje YouTuba poslužila je tvorcima novog video portala MixBit za savršenu najavu.

 Osnivač YouTuba pokreće novi sajt: MixBit Izvor: MONDO

YouTube se gasi. Umjesto što sjedite skrštenih ruku potražite novo mjesto na kojem ne samo da možete da gledate, nego i da stvarate video zapise, stoji na naslovnoj stranici MixBit portala, koji još uvijek nije u potpunosti pokrenut.

YouTube je upravo dobio konkurenciju od vlstitog osnivača!

Jedan od trojice osnivača YouTube sajta, koji je kasnije kupio Google, Čad Hurlej, najvio je novi video portal preko svog Twitter naloga. Uz opsaku na Googlovu prvoaprilsku šalu da se YouTube gasi Čad je indirektno poručio da je MixBit više nego stvaran i spreman za “trku”.

Osnivač YouTuba, a sada MixBit sajta je početkom marta, na jednoj od Internet konferencija najavio novi video servis, koji će korisnicima, između ostalog omogućiti da zajednički kreiraju video sadržaje, ali nije precizirao o čemu je tačno riječ. Ni sada ne znamo o čemu se zapravo radi, ali smo na dobrom tragu da to saznamo!



Registracije za novi sajt su otvorene, pa se upišite i vi na mejling listu, kako biste saznali kada MixBit “oživi” u potpunosti.

Inače, Hurlej je sa svoja dva saradnika, Stivom Čenom i Džavedom Karimom prodao YouTube kompaniji Google za 1.65 milijardi dolara. Danas YouTube mjesečno posjeti milijardu korisnika, a kompanija Google preko njega ostvaruje dobar dio svojih godišnjih prihoda, preko "iskačućih" i drgih vrsta reklama.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS