• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google: Facebook Home je prava stvar!

Internet kompanija Google pozdravila je pokretanje Facebook Home dodatka za Android i rekla da to dokazuje da je Android izuzetan mobilni OS.

 Google: Facebook Home je prava stvar!  Izvor: MONDO

Izjava kompanije Google o novom Facebook Home dodatku za Android je kratka, ali govori dosta toga. “Facebook Home demonstrira otvorenost i fleksibilnost Android sistema, koji se lako prilagođava (korisniku i aplikacijama). Ovo je pobjeda korisnika, koji žele prilagođeno Facebook iskustvo na svojim uređajima. Ono dolazi sa Google Play prodavnice - srca Android sistema - zajedno sa popularnim Google servisima GMail, Search i Google Maps”.

Znamo svi da Google nije baš u “nekim” odnosima sa kompanijom Facebook i da je u posljednje vreme bilo više čarki na toj ralaciji. Znamo i da se to sve dešava zbog kompanije Microsoft, sa kojom Facebook ima ekskluzivno partnerstvo. Novi Graph Search, koji je Facebook uveo nedavno, koristi Microsoftov Bing za pretragu, a dvije kompanije sarađuju i na još nekoliko projekata.

Da se u biznisu nikada ne smije reći nikada, pokazuje i Facebook Home, koji je nastao u saradnji upravo sa Google kompanijom, a namijenjen je isključivo Android operativnom sistemu, čiji je Google vlasnik.

Home možda na Windows Phonu, na iOS neće skoro

Prema riječima osnivača Facebooka, Marka Cukerberga, Android je bio jedini logičan izbor za Facebook Home, dok je Windows Phone bio negdje na sredini puta između Androida i iOS-a. Home se na Windows Phonu može očekivati u narednom periodu. Što se operativnog sistema kompanije Apple tiče, zbog restriktivne politike i zatvorenosti Facebook Home, po riječima Cukerberga, neće skoro na iOS.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS