• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook Home skriva Android obavještenja!

HTC je prvi Android smartfon koji će imati Facebook Home kao preinstaliran launcher i na njemu će biti omogućene Android notifikacije, ali...

 Facebook Home skriva Android obavještenja!  Izvor: MONDO

To je sreća budućih vlasnika HTC First smartfona, jer sem njih ostali korisnici Facebook Home aplikacije neće moći da vide Android notifikacije. One će se redovno pojavljivati na njihovom sistemu, naravno, ali da bi ih vidjeli korisnici će morati da isključe Facebook Home launcher.

Kada kažemo da ne prikazuje obavještenja/notifikacije mislimo na pozive, SMS/MMS, e-mail, Google Play, kalendar, dojave o nadogradnji aplikacija i druge. Facebook je kroz zvaničnu izjavu potvrdio da HTC First ima omogućena obavještenja, a kasnije smo saznali da je to zbog posebnog HTC-ovog API-ja, koji su u Facebooku koristili.

Ovu vijest potvrdilo je nekoliko izvora, poput Pocket-linta, GSMArene i drugih poznatih portala i medija, pa izgleda da Android nije zaista toliko otvoren, koliko su juče iz Google kompanije tvrdili. Ipak, vjerujemo da će ovaj problem sa notifikacijama do 12. aprila, kada će Facebook Home stići u Play Store biti riješen ili, ako ne do tada, onda već sa prvom sljedećom nadogradnjom aplikacije.

Evo ih telefoni koji će dobiti Facebook Home

Facebook Home je najavljen 4. aprila, uz napomenu da će ga dobiti samo izabrani telefoni. Za početak to će biti HTC One, HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4 i Samsung Galaxy Note II.

HTC je najavio da će u prodaji biti HTC First smartfon bez preinstalirane Facebook Home aplikacije, a na modelu sa njom će moći da se isključi, ako korisnik tako bude želio.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS