• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jao, jao, pa šta je to sa HTC-om?

Kompanija, umjesto da “razbije“ sa novim modelom One, koji je dobio pohvale i od stručnjaka i od korisnika, prijavila najlošiji kvartal do sada.

 Jao, jao, pa šta je to sa HTC-om? Izvor: MONDO

Iako preliminarni, podaci za prvi kvartal 2013. godine više su nego razočaravajući, pa HTC nastavlja da pada i što se prodaje i što se tržišnog udjela tiče. Ovo je šesti uzastopni kvartal, koji kompanija prijavljuje sa lošim vijestima.

Prihodi kompanije HTC u prvom kvartalu ove godine manji su za 37 odsto u odnosu na prethodnu, a ostvaren je obrt od 1.4 milijarde dolara. Neto prihod je nevjerovatnih 2.8 miliona dolara, što je pad od 98 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine.

Usporena proizvodnja vodećeg modela dovela je do odlaganja isporuka HTC-a Onei rezultati su takvi kakvi jesu. Ovaj, drugi kvartal biće mnogo bolji, vjeruju svi - i HTC i stručnjaci. Prvo, treba da se pojavi HTC One, a tu je i HTC First, koji nije atraktivan koliko i vodeći model, ali zato ima Facebook Home integraciju i donosi neke od najboljih HTC-ovih rješenja.

HTC ima čemu (dobrom) da se nada, jer, ako bude lošije - ne znamo kuda bi to moglo da odvede veliku kompaniju. Držimo palčeve HTC-u!

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borovnicabobica5

Nemam ja pojma zasto je to tako?

RECENZIJE

TIPS & TRICKS