• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokijin WhatsApp fon: Asha 210

Ona žuta “fleka”, koju nam je Nokia pokazala 21. aprila bila je upravo Asha 210, telefon napravljen da “vlada” društvenim mrežama.

 Nokijin WhatsApp fon: Asha 210 Izvor: MONDO

Nokia je do sada u Asha liniji imala Facebook telefon, sa unaprijeđenim opcijama pristupu toj društvenoj mreži, a red je došao i na WhatsApp. Asha 210, koja je Dual SIM telefon i omogućava korišćenje dve SIM kartice istovremeno, ima ugrađenu WhatsApp aplikaciju, kojoj se može pristupiti skoro iz bilo kojeg menija. Takođe, neke od opcija su ugrađene u druge aplikacije, a tu su i pop up obavještenja o novim čet prukama i druge WhatsApp opcije.

Nokia Asha 210 ima QWERTY tastaturu za lako kucanje poruka i dolazi u pet boja, koje vidite na slici. Podržava EDGE prenos podataka, ali i Wi-Fi konekciju. Ima Bluetooth v2.1 sa SLAM funkcijom, koja omogućava brzu razmjenu fotografija i muzike na druge Asha i SLAM telefone.

Displej rezolucije 320 x 240 piksela ima dijagonalu od 2.4 inča i 169 ppi gustinu piksela. Omogućava kontrolu osvjetljenja, što do sada nije bio slučaj sa jeftinim telefonima, ali ći zbog LCD matrice na otvorenom dobro izblijediti.

Telefon ima klasične portove, microUSB i audio 3.5 mm, bateriju kapaciteta 1.200 mAh za do 40 sati slušanja muzike i do 12 sati razgovora, kameru rezolucije dva megapiksela sa unaprijeđenim opcijama za lakše dijeljenje fotki i editor fotografija.

VIDEO

Interna memorija telefona je do 100 MB, uz microSD proširenje do 32 GB (i samo 32 MB RAM memorije).

Asha 210 je teška oko 100 grama i prilično bucmasta: 111 x 60 x 11.8 mm. Cijena će joj, bez poreza i taksi biti oko 70 dolara. Na tržištu se očekuje do jula ove godine.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS