• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft se "razbaškario" na Apple račun

Tržište tableta u prethodnom periodu bilo je vrlo zanimljivo.

 Microsoft se "razbaškario" na Apple račun  Izvor: MONDO

 Propast Surface uređaja nije se desila, štaviše, udio Windows 8 OS-a na tržištu je čak 7.5 odsto!

Prema podacima Strategy Analytics kompanije, Microsoft je isporučio najmanje tri miliona Windows 8 tableta, pa je u posljednjem kvartalu taj OS “držao” oko 7.5 odsto turbulentnog tablet tržišta.

Tržišni udio kompanije Apple pao je za 15 odsto, iako je kompanija isporučila preko 18 miliona iPada, što je gotovo dvostruko više od istog perioda prošle godine.

Potražnja za tabletima sa Androidom je, prema ovom izvještaju, u prvom kvartalu 2013. eksplodirala. Sa oko šest miliona isporučenih komada u prvom kvartalu 2012. Android je skočio na skoro 18 miliona isporučenih tableta u prvom kvartalu 2013.

I Windows 8 i Android OS ostvarili su napredak na uštrb pozicije kompanije Apple. Android i iOS i dalje drže oko 91 odsto tržišta. Sa 34, Android je narastao na 43 odsto tžišta, dok Apple bilježi pad na 48 odsto.

Sljedeći kvartal biće sličan, što se trenda tiče. Apple je saopštio da neće najavljivati nove proizvode do jeseni, a to će sigurno uticati na blagi pad prodaje, jer će u međuvremenu stići dosta brendiranih i “no name” tableta sa Androidom (svih veličina i oblika).

Ipak, najzanimljivije će biti kada se na tržištu pojavi Windows 8 (RT) tablet kompanije Nokia, koji je, kako neki izvori tvrde, već spreman za osvajanje korisnika (i tržišta).

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS