• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google naočale, izgleda kasne

Google je najavio komercijalizaciju futurističkih naočala za 2013. godinu i zamolio klijente da se naoružaju strpljenjem.

 Google naočale, izgleda kasne Izvor: MONDO

“Morate da shvatitite da će nam za to biti potrebno izvjesno vrijeme”, izjavio je direktor Googla Erik Šmit na konferenciji za novinare u Vašingtonu, prenio je AFP . Američka kompanija počela je sa isporukom prototipova naočala Google Glass, opremljenih kamerom i mikrofonom, koje pružaju mogućnost konekcije na internet preko Wi-Fi ili Bluetooth veze.

Jedan od osnivača Googla Sergej Brin najavio je nedavno da će se futurističke naočare naći u prodaji ove godine po cpleni od 1.500 dolara. Kompaniju Google pojedini naučnici, aktivisti i istoričari okrivili su da je “pozajmila” koncept Glassa od Leonarda da Vinčija, što se može dlelimično i dokazati.

Google naočale
, koje se po dizajnu ne razlikuju od običnih, daju novu dimeziju svpletu, jer im korisnik daje komande glasom i pomleranjem glave. U okvir naočara je ugrađen mali displej, koji se nalazi iznad oka, i omogućava korisnicima video-pozive, zatim surfovanje internetom, slušanje muzike i ažuriranje bilješki bez pomjeranja prsta. Pomoću njih se mogu dobiti podaci o vremenu, temperaturi, a može se i razgovarati.

Pored ovih opcija, ove naočare imaju mogućnost snimanja video-zapisa, slikanja u HD rezoluciji sa 1.280 x 720 piksela i povezivanja sa društvenim mrežama. Naočare posjeduju navigacioni sistem tako da se lako mogu dobiti upustva o stizanju do željene destinacije.

Korisnik takođe može da, prolazeći pored neke zgrade, dobije informacije o istoj, podatke o obližnjim znamenitostima, ili prijateljima koji žive u blizini.

(MONDO - agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS