• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plata direktora Facebooka: Jedan dolar!

Mark Cukerberg odrekao se i svih bonusa i drugih beneficija svog položaja, direktora Facebooka, ali nije on jedini koji je tako postupio.

 Plata direktora Facebooka: Jedan dolar! Izvor: MONDO

Vlasnik Facebooka, multimilijarder Mark Cukerberg, koji ima tek 28 godina, pridružio se klubu direktora Silikonske doline, gdje je centar informatičke industrije u SAD, koji će ove godine primati plate od samo jednog dolara, piše Business Journal.

Cukerberg će primati samo jedan dolar i pristao je da ne uzima nikakve godišnje bonuse. Bogatstvo mladog direktora Facebooka procjenjuje se na 13 milijardi dolara, pa mu neće baš nedostajati njegova realna plata, prenose svjetski mediji.

Na listi kluba Silikonske doline, izuzetno bogatih direktora i vlasnika kompanija koji već primaju platu od jednog dolara, jer već “sjede” na gomilama novca, jesu i suosnivači Google kompanije Lari Pejdž i Sergej Brin, vlasnik kompanije Oracle Lari Elison i kompanije Zinga Mark Pinkus, a do smrti je bio i osnivač Epla Stiv Džobs.

Pola bogatstva u humanitarne svrhe!

Mark Cukerberg, sa Bilom Gejtsom, direkorom Microsofta, i Vorenom Bafetom, direktorom osiguravajuće kuće Berkshire Hathaway, potpisao je “pakt”, između ostalih, kojim se odrekao polovine svog ukupnog bogatstva, koje će tokom narednih godina/decenija, biti donirano u dobrotvorne svrhe. Bil I Mark potpisali su “Giving Pledge” deklaraciju 9. decembra 2010. godine. Trenutno, Bil Gejts je peti najbogatini čovjek na planeti, dok je Mark deveti. Svojim primjerom žele da podstaknu i druge lidere multinacionalnih kompanija da urade isto.

(MONDO - agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS