• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta kažete na jedan zakrivljeni OLED TV?

Možda nam sada sve ovo zvuči kao naučna fantastika, ali tako je bilo i sa mobilnim telefonima, a pogledajte nas sada - ko ga nema?

 Šta kažete na jedan zakrivljeni OLED TV? Izvor: MONDO

Nakon više od pet godina istraživanja i razvijanja ekrana sa zakrivljenjem najoptimalnijim za ljudsko oko, kompanija LG je na tržište plasirala televizor koji u potpunosti eliminiše probleme vizuelne distorzije i gubljenja detalja koje je prisutno kod flet ekrana.

Sa debljinom od samo 4,3 milimetra i težinom od 17 kilograna, model EA9800 proizvodi živopisnu i realnu sliku uz pomoć jedinstvene WRGB tehnologije. Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG zakrivljeni OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umjesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima kao i na većini ekrana koji se danas proizvode.

Sve detalje o OLED tehnologiji i zašto je ona kul možete saznati OVDJE.

Internacionalne agencije za testiranje i izdavanje sertifikata kvaliteta TÜV Rheinland, Intertek i VDE, nedavno su nagradile LG zakrivljeni OLED televizor za izuzetan kvalitet slike, dok je ovaj model početkom godine dobio i Red Dot priznanje za najbolji dizajn u svojoj kategoriji.

Cijena ovog televizora trenutno je par desetina hiljada evra, pa pretpostavljam da ćemo svi zajedno sačekati da “malo padne”.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS