• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi jeftini računari iz Asusa i Lenova

Asus i Lenovo nastavljaju sa proizvodnjom jeftinih prenosivih računara koji će se na tržištu pojaviti u septembru ili oktobru ove godine.

 Novi jeftini računari iz Asusa i Lenova  Izvor: MONDO

Tajvanski Asus i dalje iscrpljuje ideju mini kompjutera Eee, a najnoviji model iz ove serije je S101, čiji je prototip predstavljen na Tajvanu.

S101 ne samo da je lagan kao njegovi prethodnici, već je i mnogo tanji. Teži svega jedan kilogram, a debljine je između 16 i 21 milimetra. Pokreće ga procesor Atom N270 koji radi na 1,6 GHz. Osim toga, S101 ima ekran dijagonale od 10,2 inča. Baterija može da traje od četiri do pet sati.

Cena najnovijeg Asusovog modela premašiće 300 evra, za koliko su se prodavali prethodnici iz serije.

Kako najavljuju iz tajvanske kompanije S101 će se prodavati po ceni od 450 evra (model od 32 GB) i 590 evra (model od 40 GB).

Postoji mogućnost da novi S101 neće nositi oznaku Eee jer se više ne može svrstati među veoma jeftine modele. Prema rečima direktora Asusa Džerija Čena, novi model za sada nosi oznaku Eee "što ne znači da se u septembru neće pojaviti samo sa oznakom S101, kako bi ga razdvojili od veoma jeftinih modela iz serije Eee".

Taj novi notebook neće biti usamljen na tržištu, pošto iz Lenova najavljuju Ideapad S10 koji će se prodavati u dve verzije - od 512 MB RAM-a i 80 GB memorije, koji će se prodavati po ceni od 265 evra i model od 1 GB RAM-a i 160 GB za 300 evra. Oba će pokretati Atomov procesor koji radi na 1,6 GHz.

Na američkom tržištu ovaj model će se pojaviti u oktobru po ceni od 260 evra. Na žalost, detalji o dizajnu Ideapad S10 još nisu poznati, ali se pretpostavlja da će mnogo više zajedničkog imati sa MSI Windom i Eee, nego sa svojim prethodnicima iz Lenova.

(MOBIL Info/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS