• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nazdraviš pivom i postaneš prijatelj na Fejsu

Klasično nazdravljanje više nije u modi, sada je na redu digitalno, koje će osobu sa kojom nazdravljamo odmah učiniti prijateljem na Facebooku.

 Nazdraviš pivom i postaneš prijatelj na Fejsu Izvor: MONDO

Buddy Cup, papirnu čašu sa integrisanim Facebook čipom, osmislila je i napravila Agencia Africa zajedno sa Bolha kreativnim studiom, koji je dobio zadatak od brazilskog Badvajzera da napravi do sada “neviđenu kampanju zbližavanja prijatelja”.

Video.

Posebna pivska čaša (vjerujemo da ćemo uskoro vidjeti i kriglu), koja u sebi sadrži Facebook čip, ima stalnu Wi-Fi vezu sa internetom i najpopularnijom društvenom mrežom. Susretom dvije čaše tj. nazdravljanjem dolazi do aktivacije čipova i dvije osobe automatski postaju prijatelji.

Skeniranjem QR koda ispod čaše dobijaju se informacije o piću, koje se prikazuju na Facebook profilu, pa kada nazdravite osobi koja pije isto piće kao i vi Led lampica zasvijetli.

Na taj način znate ko su vam “najbliži prijatelji” na žurci, a na Facebooku se prave grupe korisnika, koji piju ista pića i koji su potencijalni prijatelji u budućnosti.

Sada možete da uživate u pivu, a da pritom ne morate da brinete o broju telefona - svakako ćete biti prijatelji na Fejsu ;) A tek slike koje će “prijatelji” okačiti…

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS