• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcentuj i izgovaraj engleski kao Amerikanac!

Microsoft je razvio aplikaciju Saundz App, koja je kreirana da korisnicima čiji maternji jezik nije engleski pomogne u pravilnom izgovaranju riječi.

 Akcentuj i izgovaraj engleski kao Amerikanac! Izvor: MONDO

Soundz App će korisnicim istovremeno pomoći i u usavršavanju njihovog opšteg poznavanja engleskog jezika, posebno na američkom govornom području.

Prije ove aplikacije, Microsoft je najavio i softver za simultano prevođenje, koji će omogućiti čist, tečan i tačan prevod s jezika na jezik u realnom vremenu. Ovaj softver je u finalnoj fazi razvoja.

Iz Microsofta smatraju da će nova aplikacija, dostupna u Windows Storu, u širokoj primeni donijeti korisnicima bolje poznavanje engleskog jezika i daleko lakšu komunikaciju na svim dijelovima američkog kontinenta gdje se engleski jezik nalazi u upotrebi.

U praksi, Saundz App donosi uslugu sistematičnog podučavanja pravilnom izgovoru i akcentovanju riječi na sličan način na koji je izgovaranje riječi regulisano pravilima srpskog jezika, saopšteno je iz Microsofta.

Istovremeno, pored pravilnog izgovora, korisnici su u prilici da usvoje i ispravan način akcentovanja riječi što je do sada predstavljalo jednu od najvećih prepreka u sporazumjevanju između ljudi kojima engleski nije i onih kojima engleski jeste maternji jezik.

Iz Microsofta kažu da ova aplikacija donosi i mogućnost otklanjanja nedoumica ljudima sa svih meridijana koji žele da pravilno prenesu integralnu verziju riječi koje dolaze iz engleskog u tekstovima na maternjem jeziku.

Primjenom Saundz App aplikacije značajno će se povećati preciznost tekstova širom svijeta, a istovremeno će biti otklonjenje i debate o pravilnom načinu izgovaranja imena američkih državnika, muzičkih zvijezda, a naročito sportista oko čijih se imena često vodi rasprava i na srpskim forumima, saopšteno je iz Microsofta.

(MONDO - agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS