• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pentagon prihvatio i Samsung i Apple

Iako je BlackBerry do sada bio dominantan na polju bezbjednosti komunikacija, američki Pentagon je prihvatio i konkurentske uređaje.

 Pentagon prihvatio i Samsung i Apple  Izvor: MONDO

Ministarstvo odbrane SAD trebalo bi uskoro da izda odobrenje za korišćenje Samsung Galaxy i Apple pametnih telefona. Na listi podržanih telefona, prema pisanju različitih Internet portala, biće iPhone 4, 4S i 5, iPad 3 i iPad 4, iPad mini, kao i Samsung Galaxy uređaji S3, S4, Note 2 i tablet Note 8.0.

Kompanija Apple izgradila je veoma sigurnu platformu, čijoj sigurnosti doprinosi i veoma restriktivna politika objavljivanja aplikacija u okviru App Store prodavnice. Samsung je u posljednjih nekoliko godina značajno podigao bezbjednost svojih telefona, a najnovije rješenje, Knox, zaokružilo je taj proces.

Knox uključuje Security Enhanced (SE) Android (Android platforma sa boljim obezbjeđenjem) i servise za upravljanje integritetom koji se primjenjuju, kako u hardveru, tako i u okviru operativnog sistema Android.

Sigurnosno rješenje Samsunga nudi “blokove”, koji razdvajaju poslovnu i ličnu upotrebu mobilnog uređaja. To razdvajanje sprovode SE Android i enkripcija na nivou sistema datoteka, čime se nudi zaštita poslovnih podataka i aplikacija od mogućeg curenja informacija, virusa i napada štetnih softvera. Knox pruža osjećaj sigurnosti i udobnosti za IT odjeljenja koja žele da primijene strategiju Bring Your Own Device (BYOD) - “Donesi svoj sopstveni uređaj“.

Knox će biti komercijalno raspoloživ kod odabranih uređaja linije Samsung Galaxy od drugog kvartala 2013. godine.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS