• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspavali se spameri: Spam poruke usporavaju

Količina neželjene pošte u mejl saobraćaju tokom prvog tromjesječja 2013. porasla je za svega 0.53 odsto i iznosi 66,55 odsto ukupnog mejl saobraćaja.

 Uspavali se spameri: Spam poruke usporavaju Izvor: MONDO

Količina mejlova, koji u sebi sadrže maliciozne ili neželjene dodate dokumente, takođe je neznatno porasla, dostižući 3.3 odsto, dok je pojava krađe identiteta putem imejla pala za 4.25 puta i sada iznosi 0.0004 odsto, pokazuju istraživanja kompanije Kasperski Lab.

U prvom kvartalu 2013. spameri su oživjeli tehnike koje su nekad bile veoma poznate, a koje služe za stvaranje zvuka u pozadini, koji je poznat kao “bijeli tekst”. Metod podrazumijeva dodavanje nasumičnih dijelova teksta u mejl, a slova ovih umetaka su svjetlo sive boje, na sivoj pozadini i odvojeni su od glavnog teksta reklamom uz mnogo praznih redova između. Prevaranti očekuju da filteri za spam prepoznaju ove imejlove kao biltene i osim toga, korišćenje različitih dijelova vijesti čini svaki imejl jedinstvenim i samim tim, teškim za uočavanje.

Najaktivniji distributeri spama su Kina sa 24,3 odsto i SAD 17,7 odsto, dok je na trećem mjestu Južna Koreja sa udjelom od 9,6 odsto.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS