• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple zatražio Android izvorni kod!

Mic po mic i Apple je u “sudski proces bez kraja” sa Samsungom uveo i kompaniju Google, od koje traži da preda Android izvorni kod!

 Apple zatražio Android izvorni kod! Izvor: MONDO

Advokati i pravni eksperti kompanije Apple zatražili su sudskim putem da im se na uvid dostavi Androidov izvorni kod. Ovo je neophodno, kako oni tvrde, zbog toga što su svi Samsungovi sporni uređaji napravljeni na toj platformi, ali i zbog toga što se do sada nije “došlo u posjed” informacija koje je Apple već nekoliko puta tražio, a koje kompanija Google namjerno nije prikazala.

Ovakvim ponašanjem kompanije Google ugrožen je istražni postupak i transparentnost dokaza, koji su tokom njega prikupljeni, smatraju u Kupertinu.

Prema kompaniji Apple, patenti koji su povrijeđeni od strane Samsunga u dobrom dijelu su nastali zahvaljujući tome što su bazirani na Android platformi i kompanija želi da zna da li je problem, u stvari u Android OS-u.

Naravno, odmah su reagovali i pravni zastupnici treće strane, odnosno Google kompanije. U izjavi, dostavljenoj sudu, oni su naveli da je ovo samo strateška odluka kompanije Apple i da bi predajom izvornog Android koda ta kompanija “saznala mnogo više nego što bi trebalo da zna” i da bi “dobila nove ideje i smjernice kako nastaviti dalje”.

Čekali smo da vidimo kako će se Google postaviti u ovom slučaju, ali sada, kada je i diektno upleten u njega, vjerujemo da će reakcija biti snažnija i glasnija. Naravno, ukoliko sud uopšte donese odluku da Google treba da preda izvorni kod...

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS