• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiv Balmer dolazi u Srbiju

Delegacija Vlade Srbije i premijer Ivica Dačić, u Americi su dogovorili posjetu predsjednika Microsofta Stiva Balmera Srbiji.

 Stiv Balmer dolazi u Srbiju Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić i direktor Microsofta Stiv Balmer potpisali su u Sijetlu ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će Srbija koristiti u državnoj administraciji.

“Očekujemo isto tako uspješne sastanke i sa drugim kompanijama, od Intela i Appla pa nadalje”, izjavio je premijer Ivica Dačić, ali nije naglasio o čemu će tačno razgovarati sa predstavnicima Apple kompanije. Pretpostavljamo da će, između ostalog, biti riječi i o dolasku Apple kompanije na srpsko tržište i uvođenju njenih digitalnih servisa u Srbiji.

Nakon sastanaka sa predstavnicima informatičko-informacionog sektora uslijediće i sastanak u Vašingtonu, gdje srpska delegacija i premijer očekuju da će imati razgovore sa najvišim američkim predstavnicima u Stejt departmentu i predsjedničkoj administraciji.

Prema riječima predsjednika Vlade, Microsoftovi servisi mogu da se koriste najviše u obrazovanju i oblasti elektronske uprave, a potpisani sporazum otvara mogućnost i za zajedničko osnivanje razvojnih centara ove kompanije u Srbiji. “Mi smo spremni da u okviru našeg društvenog razvoja i uopšte odnosa prema stranim kompanijama razmotrimo mogućnost zajedničkog učešća u formiranju određenih razvojnih centara”, rekao je Dačić.

On je dodao da je Microsoftt u Srbiji već formirao jedan takav centar, koji zapošljava više od 100 ljudi, kao i da očekuje da će u naredne dvije godine tu raditi možda i više od 300 inženjera.

”S tim u vezi me veoma raduje što je Stiv Balmer, direktor Microsoft kompanije, prihvatio poziv da posjeti Srbiju i mislim da ćemo tom prilikom napraviti jedan dugoročni plan razvoja”, rekao je srpski premijer, ali za sada nema informacija o tome za kada je posjeta zakazana.

Dačić je istakao da je sektor informacionih tehnologija u Srbiji “grana u ekspanziji, koja ima najviši rast”, zbog čega je ocijenio kao “veoma važno” to što je Srbija prošle godine potpisala memorandum o razumijevanju u ovoj oblasti sa SAD.

“Način na koji smo ovdje (Microsoft) dočekani pokazuje promijenjenu klimu i sliku koju Srbija ostavlja u svijetu. Ovo pokazuje da jedino ovakav pristup može da nas okrene nečemu od čega se živi, a to je da građani Srbije moraju da postanu dio modernog svijeta”, rekao je Dačić.

(MONDO - agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS