• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija će proizvoditi mobilne telefone?

Ukoliko se razgovori Ivice Dačića koji su vođeni sa predstavnicima Intela u Americi realizuju, Srbija bi mogla da proizvodi i smartfon uređaje!

 Srbija će proizvoditi mobilne telefone?  Izvor: MONDO

Prema riječima Ivice Dačića, Intel i srpska delegacija prilikom posjete toj kompaniji, pronašli su zajednički jezik u vezi sa konkretnim projektima. “Naša je ideja da uradimo nekoliko zajedničkih projekata u narednom periodu, zato sam i pozvao novog generalnog direktora Intela da u septembru sa saradnicima dođe u Srbiju”, izjavio je Dačić za agenciju Beta.

Prema njegovim riječima, mnoga softverska rješenja za mobilne telefone se kreiraju upravo u Srbiji. “Intel nudi da na osnovu njihovih rješenja naše lokalne kompanije čak i proizvode mobilne telefone koji bi bili prodavani u našem regionu”, dodao je Dačić.

Podsjetićemo vas na nedavni MONDO intervju sa Andrejom Jaukovićem, direktorom lokalne Intel kancelarije u Srbiji, koji nam je tom prilikom rekao nešto više o Intelovom razvojnom odjeljenju u Srbiji.

“Kompanija Intel ima regionalno predstavništvo u Srbiji, koje pokriva cijeli ex-YU region, uključujući i Albaniju. Intel je u februaru 2011. kupio mladu srpsku firmu Silicon Hive, osnovanu još 2007. godine, koja je postala dio Intel Mobile Communications Group, devices R&D. Kao dio Intela sada se ta firma bavi razvojem aplikacija za kamere namijenjene pametnim telefonima, tabletima i Ultrabook računarima. U ambicioznom timu radi oko 40 mladih, talentovanih ljudi, koji svojim zalaganjem i predanim radom doprinose boljoj poziciji Srbije u IT svijetu”, rekao nam je Andreja Jaković.

Ne zaboravite na to da je predsjednik Microsofta najavio posjetu Srbiji, kao i da srpskoj delegaciji predstoji poseta Apple kompaniji.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS