• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uljepšajte muziku novim iPhone plejerom

Slušanje muzike više nije jedini faktor koji zahtjevamo, zar ne? Sada moramo imati potpuni audio-vizuelni ugođaj, koji Beat plejer pruža.

 Uljepšajte muziku novim iPhone plejerom  Izvor: MONDO

Beat Music Player jedna je od najljepše dizajniranih muzičkih aplikacija legalno dostupnih za vaš iPhone. Podsjeća nas na poznatije aplikacije Rise Alarm Clock, Solar Weather i Haze. Ipak, Beat Music Player ima tonirane, vrlo intenzivne i zanimljive pozadine, minimalnu količinu teksta i podržava upravljanje pokretom, popularno zvanim gestovima i svajpovanjem.

Aplikacija funkcioniše isključivo sa muzikom koja se nalazi na telefonu, odnosno u memoriji uređaja, a prve korake će vam olakšati Savjeti i Napomene, koje uvijek možete pozvati ponovo u pomoć, ako neki od gestova zaboravite.

Kada aktivirate aplikaciju pojaviće se četiri osnovna ekrana: Playlists, Artists, Songs i Albums, koji jedini omogućava prikaz naslovne stranice CD-a ili singla. Ukoliko vam se ovaj redosljed ekrana ne dopada - zamijenite ga nekom svojom kombinacijom. Ekrani se listaju “swipe” pokretom slijeva udesno ili obrnuto. U zavisnosti od ekrana na kojem se nalazite pokreti ulijevo i udesno aktiviraće rezličite opcije.

Interfejs samog plejera je minimalistički i prikazuje samo ime pjesme, izvođača, album i proteklo vrijeme, a u gornjoj liniji su opcije kontinuiranog i nasumičnog puštanja muzike, kao i onaka liste za povratak u meni sa pjesmama. Podešavanja plejera su uvijek na dohvat ruke u donjem centralnom dijelu, uz standarnu Settings ikonicu.

Animacija plejera je vrlo zanimljiva. Umjesto klasične trake prikazuje se krug, koji se iscrtava onako kako pjesma protiče. Dvostruki tap u centar kruga pauziraće ili nastaviti sa reprodukcijom, pokret ulijevo (od ivice do ivice) i udesno pustiće prehodnu, odnosno sljedeću pjesmu, a pokret nagore ili nadole utišati ili pojačati jačinu zvuka. Uradite pokret “odzumiranja“ vrhovima prstiju od centra ka ivicama i dobićete mogućnost da muziku podijelite sa prijateljima na Fejsu, Twitteru i drugim društvenim mrežama. Zadržite centar ekrana na dvije sekunde dodirom prsta i plejer će se zaljučati. Kada za to dođe vrijeme otključaćete ga prostim prevlačenjem slajdera, koji će se prikazati kada dodirnete ekran.

Muzička aplikacija podržava i tjeme, pa u Settings meniju možete odabrati neku od već spremnih tema i tako upariti vizuelno sa muzičkim raspoloženjem. To i jeste, pored intuitivnih komandi, jedna od prednosti ovog u odnosu na druge muzičke plejere za iOS.

Beat Music Player je djelo domaće softverske radionice Monkey Bits i ako imate iPhone 3GS ili noviji možete ga već sada preuzeti iz App Stora. Beat je dobio odlične ocjene i trenutno je aktuelan u verziji 1.0.1.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS