• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je smartfon sa najmoćnijom kamerom

Nokia je u Londonu predstavila unaprijeđeni Windows Phone 8 Lumia model, sa oznakom 925, koji stiže tek nekoliko dana poslije modela Lumia 928.

 Ovo je smartfon sa najmoćnijom kamerom Izvor: MONDO

Nokia Lumia 928 izrađena je posebno za jednu poznatu američku mrežu, a sem poboljšanja vezanih za dizajn, donijela je unapređenu kameru, zvuk i ksenonski blic velikog dometa. Više o tom modelu možete saznati OVDJE.

U Londonu je 14. maja predstavljena i nova Lumia 925, koja donosi novi sistem fotografisanja, snimanja videa i zvuka bez izobličenja.

Kompanija Nokia je Lumiju 925 upakovala u trendi polikarbonatno kućište sa aluminijumskim ramom oko cijelog telefona. Ugrađen je displej dijagonale 4.5 inča, AMOLED ClearBlack matrice, razolucije 1.280 x 768 piksela i sa Gorilla Glass 2 zaštitnim staklom.

Telefon dolazi sa jednim gigabajtom radne memorije, koja je dopunjena sa 16 GB interne, a srce smartfona čini dualkor Krait procesor brzine 1.5 GHz. Verzija za Vodafon mrežu donosi 32 GB, a kao zamjerku svakako stavljamo izostanak microSD slota.

Telefon je debeo svega 8.8 mm, težak prihvatljivih 139 grama i ima dodatak za bežično punjenje (koji se prodaje odvojeno). Cijena telefona u evropskim zemljama, u kojima će se prvo pojaviti kroz ponudu operatora iznosi 470 evra (plus porezi i takse).

Unaprijeđena kamera

Nokia je ono što radi najbolje učinila još boljim - kameru! Iako je na modelu Lumia 925 izostao ksenonski blic, dual Led blic trebalo bi da obezbjedi dovoljno jako osvjetljenje za kvalitetne noćne slike. Ono što je na strani Lumije 925 jeste poseban mod fotografisanja, koji pravi najbolje fotografije načinjene u uslovima slabog osvjetljenja trenutno na tržištu.

Rezolucija kamere je 8.7 megapiksela i donosi drugu generaciju tehnologije za snimanje u lošim svjetlosnim uslovima i najnapredniju optiku kamere, koja uključuje Carl Zaiss brend, f/2.0 aparaturu i optičku stabilizaciju slike. Na to treba dodati i posebne IHF mikrofone koji omogućavaju snimanje zvuka bez izobličenja i u izuzetno bučnim sredinama.

Pametna kamera, kako je Nokia sada krsti, dobila je nekoliko unaprijeđenih modova fotografisanja: brst mod, mod za fotkanje do 10 brzih fotki rezolucije pet megapiksela, kao i mod za izbor najbolje fotografije. Novi modovi su Action Shot i Motion focus. I dalje je korisniku na raspolaganju uklanjane neželjenih objekata sa slike, kao i izbor najljepšeg lica na fotografiji.

(Marko Čavić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS